Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 05 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 05 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

Belediye Başkanı Hatice Gençay başkanlığındaki toplantıda komisyon seçimleri yapıldı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Didim Belediye Meclisi ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına CHP’li Mehmet Çiftçi ile AK Partili Ahmet Engil mazeretli olarak katılmadı. Toplantıyı CHP Didim İlçe Başkanı Aşkın Atlı, AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Akkuş ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Sağdıç da takip etti.
Meclis toplantısı bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toplantıyı açan Belediye Başkanı Hatice Gençay, yeni dönemin hayırlı olmasını dileyerek seçim tüm meclis üyelerine başarılar diledi.

“ENCÜMEN ÜYELİKLERİ BELLİ OLDU”


Gündemin ilk maddesinde Meclis Başkan vekili seçimi yapıldı. Meclis başkan vekilliğine 1. Başkan vekili olarak CHP’li Aydan Aşık Turgut, 2. Başkan vekili ise Ayşe Gizem Gökçe seçildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Katip üye seçimi yapıldı. Katip üyeliklere CHP’li Nazmi Kafadar ile Zülfikar Sivrioğlu seçildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise 3 kişilik encümen üyesi seçimi yapıldı. Encümen üyeliklerine CHP’li Aydan Aşık Turgut, Ali Rıza Şen ve Gözde Danış seçildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise Plan ve Bütçe Komisyon üyesi seçimi yapıldı. Komisyona Hasan Çarıkçı, Eda Demir, Kazım Sınırtaş ve Aslan Demirel AK Partiden Mehmet Beyazkaz seçildi. Gündemin beşinci maddesindeki İmar Komisyonu üyeliklerine ise CHP’den Kemal Ak, Ozan Küçükşahin, Ayşe Gizem Gökçe ve Aydan Aşık Turgut AK Partiden Metin Döne seçildi.

“KOMİSYONLARDA 4 CHP, 1 AK PARTİ ÜYESİ GÖREV ALDI”


Gündemin altıncı maddesindeki Sağlık Komisyonu üyeliklerine Hicran İzmit, Ayhan İnce, Erkan Karakış, Ali Rıza Şen ve AK Partiden Savaş Cengiz seçildi. Gündemin yedinci maddesindeki Hukuk Komisyonu üyeliklerine CHP’den Nazmi Kafadar, Sevil Şahin, Hasan Çarıkçı ve Erkan Karakış, AK Partiden Emrah Irsık seçildi. Gündemin sekizinci maddesindeki Gençlik, Spor ve Engelliler Komisyonuna CHP’den Caner İnceoğlu, Mehmet Çiftçi, Koray Deniz Özer ve Ozan Küçük şahin AK Partiden de Emrah Irsık seçildi. Gündemin dokuzuncu maddesinde ki Kadın Komisyonu üyeliklerine CHP’den Ayşe Gizem Gökçe, Hicran İzmit, Caner İnceoğlu ve AK Partiden Lütfi Göbekli seçildi. Gündemin onuncu maddesindeki Belediye meclis proje ve etüt komisyonu üyeliklerine CHP’den Zülfikar Sivrioğlu, Eda Demir, Mehmet Emre Kamacı ve Gözde Danış AK Partiden Muammer Aktaş seçildi. Gündemin on birinci maddesindeki Kırsal Tarıma Destekleme komisyonu üyeliklerine CHP’den Kemal Ak, Zülfikar Sivrioğlu, Mehmet Çiftçi, Ali Rıza Şen ve AK Partiden Ahmet Engil seçildi. Gündemin on ikinci maddesindeki Kıyı Ege Belediyeler Birliğine CHP’li Aydan Aşık Turgut, Sevil Şahin ve Ersan Kara seçildi. Gündemin on üçüncü maddesindeki Ege Belediye Birliğine CHP’li Eda Demir asil CHP’li Hasan Çarıkçı yedek olarak seçildi. Gündemin on dördüncü maddesindeki Tarihi Kentler Birliği üyeliklerine CHP’li Mehmet Emre Kamacı asil, CHP’li Erkan Karakış yedek olarak seçildi. Gündemin on beşinci maddesindeki Türkiye Sağlık Kentler Birliği üyeliklerine CHP’li Erkan Karakış Asil, CHP’li Ersan Kara yedek olarak seçildi. Gündemin on altıncı maddesindeki Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği üyeliklerine ise CHP’den Nazmi Kafadar, Sevil Şahin ve Eda Demir asil üye olarak seçildi.

Didim Belediye Meclisi Ilk Toplantisini Yapti 460905 E3Aaf5C5Dc06932Ae5E500E276630560
Gündemin on yedinci maddesindeki Çiftçi Mallarına Koruma Meclis ve Murakebe heyetine ise 5 asil üye seçimi yapıldı. Seçim neticesinde CHP’den Kemal Ak, Ayhan İnce, Kazım Sınırtaş ve Zülfikar Sivrioğlu, AK Partiden de Mehmet Ege Aydoğan seçildi. Gündemin on sekizinci maddesinde ise Meclisin toplantı gün ve saati belirlendi.

Didim Belediye Meclisi Ilk Toplantisini Yapti 460905 9690Ea47Ecdbb4D28D0973665A3543Db

“MECLİS BU YIL TATİL YAPMAYACAK”


Her iki grubun önerisiyle her ayın ilk haftası Çarşamba günü saat 14:00’de meclis toplantısı yapılmasına karar verilirken, meclis bu yıl tatil etmeden çalışacak. Belediye Başkanı Hatice Gençay’ın önerisiyle her meclis toplantısı öncesinde bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal marşı okunması da oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin on dokuzuncu maddesinde ise meclis toplantıların sesli ve görüntülü olarak kaydedilmesi konusu kabul edildi. Gündemin yirminci maddesinde ise 2023 faaliyet raporu görüşüldü. Madde gereği Belediye Başkanı Hatice Gençay, yerini Meclis başkan vekili Aydan Aşık Turgut’a bıraktı. 2023 faaliyet raporu AK Parti grubunun hayır oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin yirmi birinci maddesindeki denetim raporu okunarak kabul edildi.
Meclis toplantısı sona ermesinin ardından Belediye Başkanı Hatice Gençay tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, Ramazan bayramını kutladı.

Muhabir: Hüseyin Çalışkan