CHP Bozdoğan İlçe Başkanı Hasan Karayer, CHP’li büyükşehir belediye başkanlarına yönelik gözaltı ve tutuklama kararlarına sert tepki gösterdi. İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tutuklanmasının ardından, Adana, Adıyaman ve Antalya büyükşehir belediye başkanları hakkında alınan gözaltı kararlarını değerlendiren Karayer, Türkiye’de fiilen bir rejim değişikliğinin yaşandığını savundu.
“HEDEF CHP’Yİ SİLMEK”
Yargı eliyle yürütülen operasyonların ve medya üzerinden yürütülen linç kampanyalarının tek bir amacı olduğunu dile getiren Karayer, “Erdoğan, anayasayı kullanarak kendi iktidarını kalıcı hale getirmeye çalışıyor. Artık mesele sadece bir siyasi rekabet değil. CHP’yi kurumsal olarak, CHP’lileri ise toplumsal hayattan silmek istiyorlar. Bu bir tasfiye girişimidir” dedi.
“CUMHURİYETİN RUHUNA SAHİP ÇIKMA MÜCADELESİ”
Karayer, CHP’li belediyelere yönelik kumpasların bir rejim mesajı taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu düzende Cumhuriyetçilere yer yok diyorlar. Ama biz susmayacağız. Çünkü biz bu ülkenin kurucu partisiyiz. Bu sadece bir siyasi iktidar mücadelesi değil, Cumhuriyetin ruhunu savunma mücadelesidir. Bu mücadele artık bireysel değil, kolektif bir direniş olmalıdır.”
“TESLİM OLMAYACAĞIZ”
Karayer açıklamasının sonunda kararlılık mesajı vererek, “Umutsuz durumlar yoktur, teslim olanlar vardır. Ve biz asla teslim olmayacağız!” ifadeleriyle CHP’nin mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.