CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve CHP PM Üyesi Saniye Barut, Aydın’a geldi. Aygun ve Barut'un Aydın'daki ilk ziyareti, CHP İl Başkanlığı'na oldu. CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı ve partililer tarafından karşılanan Aygun ve Barut, düzenledikleri toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

“BUNDAN SONRA BİZLERİ SAHADA GÖRECEKSİNİZ”

CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, Gençlik Kolları İl Başkanı Ufuk Gündoğdu, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ile partililerin de yer aldığı toplantıda ilk konuşan isim olan İl Başkanı Hikmet Saatçı, Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidar olmak zorunda olduklarını söyledi.

“AYDIN HALKINA GÜVENİYORUZ”

Ülkenin yangın yeri olduğunu kaydeden CHP Milletvekili Argun, “Ama maalesef birileri koltuk sevdasında. Biz buna son vermek için yollardayız. Aydın’da daha önce de defalarca geldim. Yine geleceğiz. Türkiye’yi karış karış geziyoruz. Dağda, bayırda, ovada her yerde artık Cumhuriyet Halk Partisi var. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’i hepimiz izliyoruz. Müthiş bir enerjisiyle Türkiye’yi karış karış dolaşıyor. Sayın Genel Başkanımızın bu enerjisine bizde katılacağız, destek olacağız. Hep beraber ülkeyi ekonomik seviyesini en yüksek seviyeye getireceğiz. Birlikte çalışarak yapacağız. Onun için biz size inanıyoruz, güveniyoruz. Aydın halkına güveniyoruz. Birlikte başaracağız. İyi günler yakın, hiç merak etmeyin. Umutsuzluk yok. Umudumuzu hep yeşerteceğiz, büyüteceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları nasıl bize bu ülkeyi emanet ettiyse biz de çocuklarımıza, torunlarımıza ülkemizi emanet edeceğiz.” diye konuştu.

Didim AK Parti’de şok istifa
Didim AK Parti’de şok istifa
İçeriği Görüntüle

Chp 608862 30166F6884A5A9Ee01D11E4Dbb40707A

“BU KARANLIK DÖNEMİ, DAYANIŞMA AŞACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yönetimlerde elde ettiği büyük başarının yalnızca bir seçim kazanımı olmadığını ifade eden Barut,

“ Bu başarı, halkın adaletli, şeffaf ve dayanışmacı bir yönetim anlayışına duyduğu özlemin ifadesidir. Ancak bu başarıdan sonra merkezi iktidarın CHP’li belediyelere yönelik sistematik baskıları her geçen gün artmaktadır. Son bir yılda sosyal yardımların engellenmesi, kreşlerin hedef alınması, belediye şirketlerinin hesaplarına bloke konulması, haciz işlemleri ve doğrudan belediye başkanlarımızın tutuklanması, halkın iradesini yok sayan, demokrasiye darbe vuran uygulamalardır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verileri, devletin sosyal yardımlarında ciddi bir gerileme yaşandığını göstermektedir. Bu boşluğu özveriyle dolduran CHP’li belediyeler, bugün 153 kent lokantası, 770 kreş, 75 yurt, 257 okula su sebili ve binlerce sosyal yardım kartı, halk marketi ve gıda desteğiyle vatandaşlarımızın yanında olmaya devam etmektedir. Buna rağmen, iktidar belediyelerimizin bu hizmetlerini hedef alarak sosyal belediyeciliği durdurmaya çalışmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler Birimi olarak bizler, her türlü baskı ve tehdide karşı demokrasiden, halk iradesinden, eşitlikten ve adaletten yana durmaya devam edeceğiz. Belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz ve tüm çalışanlarımızla birlikte halkımızın yanında olmaya, kentlerimizi dirençli, adil ve yaşanabilir hale getirmeye kararlıyız. Bu karanlık dönemi, dayanışma, cesaret ve demokrasiyle aşacağız.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Argun ve PM Üyesi Barut, iki boyunca Aydın’da saha çalışmaları gerçekleştirerek CHP’li belediyeleri ziyaret edecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ