Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli’de yaşanan ses kaydı krizi ile ilgili CHP’li Meclis Üyesi Erhan Algan’dan açıklama geldi. Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’i eleştirdiği ses kaydı medyaya sızdırılan meclis üyesi Erhan Algan, konuşmanın kendisine ait olduğunu kabul etti.

Nazilli polisinin 4 aylık takibi sonuç verdi Nazilli polisinin 4 aylık takibi sonuç verdi

CHP’de kriz yaratan ses kaydının ardından Erhan Algan basın açıklaması gerçekleştirdi. Erhan Algan, Belediye Meclis Salonu’nda kameraların karşısına geçti.

“KONUŞMANIN BÜTÜNLÜĞÜ BOZULDU”

CHP’li meclis üyesi bu ifadelerin kendine ait olduğunu kabul edip, Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ve kamuoyundan özür diledi. Algan, bazı bölümler kesildiği için konuşmasının bütünlüğünün bozulduğunu da açıklamasına ekledi.

Ses Kaydi Ile Ilgili Aciklama Geldi Chpli Algan Tetik Ve Kamuoyundan Ozur Dilerim Istifa Etmeye Hazirim 477268 A14Ca3529E1Ea5Bf1688D6F36Da77F26

“İSTİFA ETMEYE HAZIRIM”

Bu tür bir olayla siyaset gündemine gelmekten dolayı üzgün olduğunu ifade eden Erhan Algan, istifasının cebinde olduğunu belirtip, “Ben başkanımı kırmışımdır yarın görevi bırak derse bırakırım sorun yok. İmzalı kağıdım onda duruyor. Ertuğrul Bey ses kaydını duyunca üzüldü” diye konuştu.

“DEEP FAKE TEKNOLOJİ KULLANILDI”

Öte yandan, Erhan Algan gazetecilere yönelik küfür ve hakaretler yağdırdığı yayınlanmayan bir diğer ses kaydının olduğu ve o kayıttaki kişinin ise kendinin olmadığını iddia etti.

Ses Kaydi Ile Ilgili Aciklama Geldi Chpli Algan Tetik Ve Kamuoyundan Ozur Dilerim Istifa Etmeye Hazirim 477268 5Bd1Ebbbad9F41Eb6445649930Fb5814

Deep Fake teknolojisi ile sesinin uyarlandığını iddia eden Algan, bununla ilgili hukuksal mücadelesini sürdüreceğini kaydetti.

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR