Ökten, “Biz dünkü törende Çerçioğlu’ndan farklı bir başlangıç beklerdik” dedi.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kendisine adliye yemekhanesinde mazbata verilmesine tepki göstererek, “Utanç verici” demişti. Çerçioğlu’nun bu tepkisiyle birlikte ‘Çerçioğlu’na yemekhanede mazbata’ başlıklı haberler gündeme otururken AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten da sosyal medyadan konuyla ilgili açıklamada bulundu. Mazbata tesliminin yıllardır söz konusu salonda yapıldığını ifade eden Ökten, “Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Mazbata alırken bu samimiyetten uzak bir şekilde sesini yükselterek maalesef bir şovla başladı. Bu bizi üzdü. Adliye binasında yemekhanede mazbata töreni olur mu? Biz de daha önce milletvekillerimizle mazbata almaya gittiğimizde orada düzenlenen törenle alıyorduk. Oradaki komisyon başkanımızın taktiridir. Burada parti diye bir ayrımcılık yok. Bütün ilçe belediye başkanları da aynı salonda mazbata aldılar veya alacaklar” diye konuştu.

“OTOGARDAKİ KÖTÜ KOKUYA 15 YILDIR ÇÖZÜM BULAMADINIZ”


Aydın’a dışarıdan otobüsle gelenlerin, otogardaki kokudan rahatsız olduğunu ifade eden Ökten şunları söyledi: “Başkan Çerçioğlu yemek kokusu arasında mazbata aldığına üzüldüğünü, utandığını söylüyor. Sayın başkana diyoruz ki, Aydın’a ilk kez yeni gelen bir başkan Aydın Otogarına indiğinde duyduğu koku sizin eseriniz. 15 yıldır buna bir çözüm bulamadınız. Bakın Aydın’a geldiği anda pisliğin kokusuyla otobüsten bile inilemiyor. Burnun direği kırılıyor. Samimiyseniz 15 yıldır bunu niye düzeltmediniz. Daha önce haberlerini de yaptık. Niçin Aydın’ın halen yarı nüfusunun kanalizasyonun pisliği kanallar aracılığıyla Menderes’e dökülüyor. Lütfen önce bunun bir açıklamasında bulunun.”

YENİ ADLİYE BİNASI İHALESİ YAPILDI


Başkan Ökten, “Adliye binasının şuan depreme dayanıksız olmasından bahsediyorsunuz. Adliye binasının yeriyle ilgili çalışma yapıyoruz. İhalesi de yapıldı. İlerleyen günlerde adliye binasıyla tüm süreci, nereden nereye geldiğimizi, Büyükşehir Belediyesi’nin bununla ilgili daha önce söylediklerini tarihsel bir şekilde çıkartıp kamuoyu ile paylaşacağım. Siz de 15 yıllık belediye başkanlığınızda dönüştürdüğünüz bir tek konutu, binayı gösterir misiniz? Siz neyi yaptınız onu söyleyin. Dönüştürdüğünüz bir tek konut var mı? Ilıcabaşında dönüşüm ofisi açtınız, orada dönüşüm var mı?” diyerek Çerçioğlu’na sorularını yöneltti.

“FARKLI BAŞLANGIÇ BEKLERDİK”

AK Parti İncirliova’da istifa depremi AK Parti İncirliova’da istifa depremi


“Biz dünkü törende farklı bir başlangıç beklerdik” diyen Ökten, “Maalesef gördüğümüz o ki önümüzdeki 5 yıl içerisinde sizden yine algı belediyeciliği ve şov üzerine kurulmuş bir belediyecilik sistemi ile yürüyeceğinizi anlıyoruz. Aydın halkına sesleniyorum. Vaadinde bulunduğunuz projelerin takipçisi olacağız. Bunlarla ilgili vatandaşlarımıza tane tane göstereceğiz. Bizler neler yaptık, neler yapıyoruz tek tek anlatacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: KAZIM YÖRÜKÇE