Birce Akalay hem ana akım hem de dijital platformlardaki dizileriyle adından sıklıkla söz ettiriyor. Durum böyle olunca Birce Akalay kimdir sorusu da çokça araştırılıyor. Ünlü oyuncu Birce Akalay hakkında tüm merak edilenleri yanıtladık! İşte detaylar…

Birce Akalay Kimdir?

Birce Akalay, Yer Gök Aşk dizisinde oynadığı ‘Havva’ rolüyle ünlenen Türk oyuncudur. Bugüne kadar birçok farklı dizide yer almıştır. Güzel oyuncu ekranlarda görünür hale geldikçe Birce Akalay kimdir sorusu da akıllara gelmektedir.

Aydınlı genç mucit, görenleri hayrete düşürüyor: Destek bekliyor Aydınlı genç mucit, görenleri hayrete düşürüyor: Destek bekliyor

İlk bölümü 3 Haziran 2022 de yayınlanan Türk internet dizisi Kuş Uçuşu’nda Lale Kıran karakterini canlandırmıştır. Şimdilerde Kuş Uçuşu Lale olarak anılan Birce Akalay son derece merak edilmektedir. Seyirci tarafından Kuş Uçuşu Lale Kıran kimdir sorusuna yanıt arandığında ünlü oyuncu Birce Akalay karşımıza çıkmaktadır.

Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro bölümünü bitiren güzel oyuncu İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümü ile eğitimine devam etmiştir. Henüz 3. sınıftayken eğitimini yarıda bırakarak Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro bölümünü kazanmıştır. Hali hazırda burada öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. 2004 yılında ise Miss Turkey 3.sü olarak yarışmış ve kendini göstermiştir. 

Birce Akalay Kimdir 2

Birce Akalay Kaç Yaşında? Nereli?

Kuş Uçuşu Lale Kıran karakterine hayat veren Birce Akalay kimdir sorusundan sonra şüphesiz hayatı merak edilmektedir. Bunlardan en öne çıkanları da Birce Akalay yaşı ve memleketidir.

Birce Akalay 19 Haziran 1984 yılında İstanbul’da doğmuştur. Günümüzde 40 yaşındadır. Ebevenyleri Sercan Akalay ve Yasemin Ergun’dur. 

Ünlü oyuncu fiziği ve güzelliğiyle de kendinden söz ettirmektedir. Birce Akalay’ın fiziksel özelliklerinden en çok merak edilen boyudur. Birce Akalay’ıni 1.78 boyundadır ve 58 kilogram ağırlığında olduğu bilinmektedir. 

Birce Akalay Kimdir 3

Birce Akalay Evli Mi? Çocuğu Var Mı?

Yer aldığı dizilerle kendinden söz ettiren oyuncunun özel hayatı da merak edilmektedir. Şüphesiz bunların başında Birce Akalay evli mi ve çocuğu var mı soruları gelmektedir. 

Birce Akalay, Küçük Ağa dizisinde başrolü paylaştığı Sarp Levendoğlu ile 1 Ağustos 2014 tarihinde evlenmiştir. Ancak bu evlilik yalnızca 2 yıl sürmüş ve boşanmayla sonuçlanmıştır. Birce Akalay bu bilinen evliliğinin öncesinde 2011 yılında meslektaşı Murat Ünalmış ile evlenmiş, bir sene sonra ayrılmıştır. 

Tekrar evlilik yapmayan ve uzun zamandır bekar olan Birce Akalay’ın çocuğu yoktur. 

Birce Akalay Kimdir 5

Birce Akalay Sevgilisi Kim?

‘Siyah Beyaz Aşk’, ‘Babil’ ‘Yer Gök Aşk’ ve ‘Kuş Uçuşu’ gibi yapımlarda yer alan Birce Akalay özel hayatıyla adından sıkça söz ettiriyor. 

Uzun bir süre kimseyle beraber olmayan ünlü oyuncunun adı bir dönem meslektaşı İbrahim Çelikkol ile anılmıştı. Birce Akalay bu iddiaları ise kesin bir dille yalanlamıştı. Yıllar süren yalnızlıkta Birce Akalay’ın sevgilisi kimdir sorusu uzun zaman merak edildi. 

Güzel oyuncu son olarak ise Hakan Kurtaş ile gündeme geldi. Sosyal medya hesaplarından birbirlerine yaptıkları yorumlarla dikkat çeken ikili geçtiğimiz günlerde kameralara yakalandı. Sevgililer Günü’nde el ele film izlemeye giden çift aşklarını bu şekilde ilan etti.

Birce Akalay Kimdir 6

Birce Akalay'ın Kariyeri

Yıldız oyuncu Birce Akalay kimdir sorusuna yanıt bulduktan sonra kariyeri nasıl ilerledi sorusunu cevaplayalım…

Birce Akalay kariyerine 20 yaşındayken Spor Gecesi programında sunucu olarak başlamıştır. Kendisi oyuncu olmasının yanı sıra bir spor yorumcusudur. Genç yaşta başladığı kariyerini 2004 yılında Türkiye’yi Miss Europe’ta teslim ettikten sonra oyunculukla taçlandırmıştır. 

Birce Akalay  şimdiye kadar birçok dizi, televizyon programı ve filmde yer almıştır. Ünlğ oyuncu yeteneğiyle beğeni toplamıştır. Yer aldığı projeler ilgiyle takip edilen Akalay şu anda rol arkadaşları Kubilay Aka, Gülper Özdemir ve Nejat İşler ile beraber “2024’te Zaferin Rengi” dizisinde çalışmaktadır. 

Birce Akalay Kimdir 4

Birce Akalay Dizi ve Filmleri 

2017 yılında Yedi Kocalı Hürmüz tiyatrosunda Hürmüz rolüyle oyunculuğa başlayan Birce Akalay birçok yapımda yer almıştır. Oynadığı reklam filmleriyle de kendini göstermiştir. Birçok seyirci onu dizileriyle tanımaktadır. 

Birce Akalay’ın oynadığı diziler aşağıdaki gibidir:

  • “Asi, Kader, Senin Uğruna ”  (2007) – TV dizisi                                                                     
  • “Alayına İsyan, Kış Masalı” (2009) –  TV dizisi                                 
  • “Yer Gök Aşk” (2010 – 2012) – TV dizisi                                          
  • “Böyle Bitmesin, Ben Onu Çok Sevdim” (2013) – TV dizisi                                         
  • “Küçük Ağa” (2014 -2015) – TV dizisi                                                     
  •  “Evli ve Öfkeli” (2015 – 2016) – TV dizisi                                                                                         
  •  “Hayat Bazen Tatlıdır” (2016 – 2017) – TV dizisi                                             
  • “Siyah Beyaz Aşk” (2017 – 2018) – TV dizisi                                                     
  • “Ağlama Anne” (2018) – TV dizisi                                                        
  •  “Babil” (2020) – TV dizisi                                                       
  • “Son Yaz” (2021) – TV dizisi                                                   
  • “Dijital Sahne: Hırçın Kız” (2021) – İnternet dizisi                                           
  • “Kuş Uçuşu, Mezarlık” (2022 – 2024) – İnternet dizisi                                                         
  • “Bir Derdim Var” (2023) – TV dizisi

Oynadığı dizi ve filmlerindeki karakterleriyle hafızalara kazınan Birce Akalay bu başarılarını taçlandırmayı da başarmıştır. Ünlü oyuncu 2017 yılından bu yana birçok ödüle layık görülmüştür. En son En İyi Dijital Dizi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olmuştur. 

Birce Akalay hangi filmlerde oynadı sorusunun yanıtı aşağıdaki gibidir:

  • “Son Ders: Aşk ve Üniversite “  (2008) – Film                                             
  • “Sizi Seviyorum, Nefes: Vatan Sağolsun” (2009) – Film                
  • “Re-Era (2013) – Film                                                                         
  • “Deliormanlı” (2016) – Film                                                               
  • “Zaferin Rengi” (2024) – Fil

Kuş Uçuşu Konusu Nedir?

Birce Akalay’ın yer aldığı en ilgi toplayan dizilerinden biri olan Kuş Uçuşu seyirci tarafından ilgiyle takip edildi. Kuş Uçuşu dizisinin konusu ise merak ediliyor. Dizinin başrollerini Birce Akalay, Miray Daner ve İbrahim Çelikkol paylaşıyor.

Kuş Uçuşu, farklı hayat biçimlerine sahip olan X kuşağı ile Z kuşağının çarpışmasını konu ediniyor. Gerçek hayatta da yaşanılan bu çatışma dizide kendine yer buluyor. Bakış açıları, yaklaşımları ve hedefe giden yolda yürüme biçimleri tamamen farklı olan X kuşağı yeni dünya yöntemlerini ortaya koyuyor. 

Muhabir: Ömer ARAZ