‘Kaya Premium’ yeni yerinde hizmete açıldı! İncirliova’nın yeni gözdesi olacak... ‘Kaya Premium’ yeni yerinde hizmete açıldı! İncirliova’nın yeni gözdesi olacak...


Esnafın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı hatırlatan Yaman, söz konusu kredi faiz oranlarının eski haline getirilmesi için Aydın milletvekillerine yazı gönderip, girişimde bulunma çağrısı yaptı.

Esnaf ve sanatkarlara, kredi ve kefalet kooperatifleri aracı ile kullandırılan kredilerin faiz oranları geçmişe dönük olarak da arttırıldı. Faiz oranlarının artması nedeniyle esnaf ve sanatkarlar kredilerini ödemekte zorlanırken, Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, Aydın’ın 8 milletvekilini göreve çağırdı. Esnafın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı hatırlatan Başkan Yaman, kredi faiz oranlarının eski haline getirilmesi için Aydın milletvekillerine mail ve fax yolu ile ulaşıp, girişimde bulunma çağrısı yaptı. Başkan Yaman, milletvekillerine gönderdiği yazıda, “Ekonominin can damarı olan esnaf ve sanatkarlarımız ayakta duramazsa ekonomimiz sürdürülebilir olmaktan uzaklaşır. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar esnaf ve sanatkarımızı direk etkilemektedir. Bağ-Kur, KDV, stopaj, dükkan kirasını ödemekte zorluk çekmektedir. Esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi aracılığı ile kullandırılan kredi faiz oranlarının yükseltilmesi esnaf ve sanatkarlarımızı zor duruma düşürmüştür. Anayasa’mızın 173. Maddesinin ‘Devlet esnaf ve sanatkarları koruyucu ve destekleyici tedbirler alır’ hükmüne istinaden kredi faiz oranlarımızın tekrar geriye çekilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederiz” ifadelerini kullandı.

Baskan Yaman Vekilleri Esnaf Kredisiyle Ilgili Goreve Cagirdi 471211 A4651Aaf7478D57D1A1B3De3Ac76327E

Baskan Yaman Vekilleri Esnaf Kredisiyle Ilgili Goreve Cagirdi 471211 2A91C14A930Fb459A85302A880Bc626D

Muhabir: EMRAH DİNÇER