Esnaftan yoğun şikayet ve talep aldıklarını belirten Başkan Coşkun, “Yükseltilen faiz oranlarının tekrar aynı seviyeye düşürülmesini talep ediyoruz.” dedi.
Halk Bankası, esnafa kullandırdığı kredi faiz oranlarını arttırdı. Kredi faiz oranlarının artması ise esnafı şoke etti. Zor durumda kalan esnaf, kredi faiz oranlarının artmasına tepki gösterdi. Bir tepki de Aydın’ın Söke ilçesinde Meyve ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Ümit Coşkun’dan geldi.

Baskan Coskun Esnafin Sesi Oldu Esnafin Yaninda Olun 470825 Fc4Df0B6709D198D9A86C07E992E2Aa4

Didim- Akbük-Söke yolcu tarifelerine zam.. Didim- Akbük-Söke yolcu tarifelerine zam..

Baskan Coskun Esnafin Sesi Oldu Esnafin Yaninda Olun 470825 1Ebd08B7F0Bee3F0C9Daebeafa1Bd51D

“ESNAF ZOR DURUMDA”


Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri’ne (TESK) resmi yazı yazarak esnafın yaşadığı mağduriyeti kaydeden Başkan Coşkun, şu ifadelere yer verdi: “1 Mayıs 2024 tarihi itibari ile esnaflarımızın çektiği kredilerin faiz oranlarının yükseltilmesiyle sebebiyle odamıza gelen yoğun şikayetler ve taleplerden dolayı zor durumda olan esnaflarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için yükseltilen faiz oranlarının tekrar aynı seviyeye düşürülmesini talep ediyoruz.”
Ayrıca Coşkun, TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve birlik başkanlarından esnaf kefalet faiz oranlarıyla ilgili basın açıklaması beklediklerini belirterek “Esnafın yanında olun.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ