“AYDIN’DA HAMSİ İSTANBUL’DAN UCUZ”
Geçen sene hamsiyi sezon dahilinde 15 liraya da sattıklarını söyleyen Turgut, “Hamsileri 10 liradan satışa başladık. Hamsi bu fiyatın altına düşer, üstüne çıkmaz. Barbun ve tavuk gibi balıklar da av yasaklarının başlamasıyla birlikte bollaştı. Fiyatlar da bu sayede hemen hemen yarıya yarıya düştü. Geçen sene barbun 80 liraydı, bu sene 40 lira. 1 Eylül’den 15 Nisan’a kadar sürecek olan sezon dahilinde Aydınlılara günlük taze balık satışında bulunmaya devam edeceğiz. 8 aylık süreçte dopdolu bir sezon geçirmeyi umuyoruz. Aydın’ın sahile yakın olması, balığın fiyatını etkiliyor. Aydınlılar bu konuda avantajlı. Yani İstanbul’da bile şu an hamsinin fiyatı 30 lira ancak Aydın’da bu fiyat 10 lira” diye konuştu.“EN YÜKSEK FİYAT MERCAN BALIĞINDA”
Efeler Zafer Mahallesi Egemenlik Caddesi üzerindeki işletmelerinde satışa sunulan balıkları İzmir Hali’nden aldıklarını söyleyen Turgut, “ İzmir Hali, İç Anadolu’ya kadar balık temin eden geniş bir pazar payına sahip. Oradan temin ettiğimiz 80 küsur balık çeşidiyle Aydınlı vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Şu an en yüksek fiyat 70 lirayla mercan balığında. Yine en düşük fiyat 10 liradan satışa sunduğumuz hamsi. Bu sene bolluk içerisinde geçirmeyi arzuladığımız sezon vesilesiyle Aydınlıların balık yeme alışkanlıklarına da doğrudan katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Müşteri portföyümüz gün geçtikçe artıyor, bunu da Aydın halkının sahiplenmesine borçluyuz” ifadelerini kullandı.“HAFTADA İKİ KEZ BALIK KALBİNİZİ KORUR”
Aydınlıların balık tüketimi konusunda hassas olduğunu ancak daha çok balık tüketmelerinin sağlıkları açısından da önemli olduğunu söyleyen Turgut, şunları kaydetti: “Bu Allah’ın nimeti olan balık, sağlığımıza doğrudan doğruya faydalı. Düşünün her hafta birer kilo hamsi alarak dahi 40 liraya her ay evinizde balık tüketilmiş olur. Sonuç olarak yoğun iş ortamı ve günlük hayatın koşuşturmacasında sorunlar üst üste gelebiliyor. Yapılan çalışmalar, omega-3 yağ asitlerinin depresyona karşı korunmada da büyük fayda sağladığını ortaya koyuyor. Birçok araştırma, çok balık yiyenlerin kalp krizi riskinin yarı yarıya azaldığını göstermiştir. Enfarktüs geçirdikten sonra, balık yemeye başlayan erkeklerdeki ölüm oranı ise yüzde 29 azalıyor. Haftada 2 kez balık kalbinizi korur."
Muhabir: Yazar Silinmiş





