Mahalle ziyaretlerinin ardından ilçe merkezinde halk buluşmalarına başlayan Tabak, Dedeoluk Kıraathanesinde kalabalık bir topluluk önünde vatandaşlara hitap etti. Alkışlanan ifadeler kullanan Tabak, "Bize verdikleri kadar değil lütfettikleri kadar değil koparıp geldiğimizle belediye başkanlığı yapacağız. Benim arkamda siz varsanız ben bunu yapmaya söz veriyorum. Bu ilçe hepimizin. Az önce şehitlerimizin hikayesini neden anlattım. Kurtuluş Savaşı zamanında dua meydanında yapılan 20 bin kişilik konuşmayı neden anlattım. Bu ilçenin mazisi temiz. Bu ilçe geçmişi olan, tarihi olan kültürü olan terbiyesi olan bir ilçe. Koparacağız, koparacağız, koparacağız. Ben inanıyorum buna" dedi.

"İSTİHDAMA YÖNELİK HAMLELER YAPACAĞIZ"


Yapmayı düşündüğü projelerden söz eden Tabak, "Bu yükü hep beraber kaldıracağımızdan şüphem yok. Otopark, yaşlı bakım evi öncelikli ihtiyaçlar. Giriş çıkış yollarını genişleteceğiz. Tarım ürünlerimizin markalaşmasına öncülük edeceğiz. Gençlerimiz için eğlence ve kültürel olanakları arttıracağız. İlçemize yaşlılar için aşevi kazandıracağız. Daha birçok projem var. Şunu söylemek istiyorum. Projelerimizi uzmanlara danışarak ve halkın görüşlerini alarak oluşturacağız. Karacasu pek çok başarılı insanı yetiştirmiş bir kent. Pek çok önemli potansiyele sahip ama kısır çekişmeler nedeniyle sürekli kan kaybediyor. 2008 yılında Karacasu'nun nüfusu 20 bin 89. Bugün 17 bin 880. Biz her yıl erimişiz. Tarıma önem vererek halkın kazancını artıracak çalışmalar yapmamız lazım. Yeni iş alanları açmamız lazım" dedi.

AMBULANS SAYISI ARTMALI


Hastanenin önceki haliyle şimdiki hali arasında fiziki fark olmasına rağmen müdahale açısından bir fark olmadığı kaydeden Tabak, "Bir Yaykın, Karabağlar ve Muduvar'da kalp krizi geçirmekle merkezde kalp krizi geçirmek arasında çok büyük bir fark var. İnsanlar sabun kalıbı gibi elimizden kayıp gidiyor. Hastanedeki ambulans sayısı muhakkak arttırılmalıdır. Şimdi seçim var diye belediyeler çalışmalarını hızlandırdı. Bu performans 1 Nisan'dan sonra devam eder mi? Madem bu kadar yeteneklisiniz, 5 yıldır neredeydiniz?" ifadelerini kullandı.

"NEDEN SEÇİMDEN ÖNCE VATANDAŞIN YANINDA OLMADILAR"


Sözlerini sürdüren Tabak, "Biri başkan seçildi, bıraktı gitti. Şimdi bir daha aday. Nedenlerini, niçinlerini bilmem. Bu ülkenin savcısı var, hakimi var. Tehdit eden varsa sorarsın hesabını. Belediyeye baktığımızda işlerde çok ağır kalındığını görüyoruz. Diğer arkadaşımız 10 yıl bu ilçeyi yönetti. Toplumun gözü bir anlamda ondadır. İlçede yaşanan gelişmeler hakkında ne düşünüyor, olaylar karşısında bize nasıl yön verir diye umutla bakarsınız. Soruyorum size, son 5 yılda ilçeyle alakalı hangi sorunu dile getirdi. Merak ediyorum, bileniniz varsa söylesin. Ataköy'de 2 bin parselde şerh konuldu. Ziraat Bankasından kredi çekecek şerhden dolayı çekemiyor vatandaş. Burada öğreniyor konuyu. Ziraat Odası bilmiyor, belediye bilmiyor, adaylar bilmiyor, kimse bilmiyor. Arkadaş neredesin ya, bu vatandaş size aidat ödüyor, belediyenizin sınırları içinde yaşayan insanlar" dedi.

Bagimsiz Aday Kenan Tabaktan Coskulu Konusma Hizmet Beklemeyecegiz Hizmetleri Koparip Gelecegiz 455389 414F17Fc422D2Fe2235Df8023Ebf0B2D

Başkan Kıvrak talimatı verdi: Kurban Bayramı hazırlıkları başlıyor Başkan Kıvrak talimatı verdi: Kurban Bayramı hazırlıkları başlıyor

"BAĞIMSIZ OLMANIN ARTISI VAR EKSİSİ YOK"


"Dilinizi iyi kullanıyorsanız, saygıda kusur etmiyorsanız, açmayacağınız kapı girmeyeceğiniz yer yoktur' diyerek konuşmasını sürdüren Tabak, "Çobanın gönlü olursa tekeden süt sağar. Bağımsız olmanın hiçbir dezavantajı yok. Artısı var, eksisi yok. Hizmet almak için her kapıya gideceğiz. Partilerle seçim kazananlar tek kanatlı kuş gibi oluyor. Sizin gücünüzü arkanıza alan bir belediye başkanının açmayacağız hiçbir kapı olduğunu düşünmüyorum. Halktan daha büyük bir güç asla yok. Bağımsız adayı desteklemeniz durumdan siyasi partiler de kendisine çeki düzen verecek. Kazandığımızda bunu başarmanın gururunu beraber yaşayacağız. Tavas'tan Ataeymir'e kadar sıcak asfalt. Ataeymir'den sonra kara düzen. Bu sizi rahatsız etmiyor mu? Devlet hepimizin değil mi? İlçemizin adında kara olduğu gibi bahtı kara mıyız hala. Değiştirmeyecek miyiz bunu? şeklinde konuştu.

"LÜTFEDİLENLE YETİNMEYECEĞİZ"


Tabak bir vatandaşın, 'Büyükşehir vermedikten sonra nasıl yapacaksın?' sorusunu, "Çobanın gönlü olsun tekeden süt sağar. Biz bunu söke söke alacağız. Biz bize verilenle yetinmeyeceğiz. Elma ağacının bir dibine dökülenler vardır, bir de en tepesindeki dalında en iyi olan elmalar vardır. Tepeye çıkmaya maharetin yoksa dibindekini yersin. Çıkmaya gücün varsa tepedeki en iyi elmayı yersin ve halkına yedirirsin. Bize verdikleri kadar değil lütfettikleri kadar değil koparıp geldiğimiz kadar belediye başkanlığı yapacağız. Benim arkamda siz varsanız ben bunu yapmaya söz veriyorum. Bu ilçe hepimizin. Az önce şehitlerimizin hikayesini neden anlattım. Kurtuluş Savaşı zamanında dua meydanında yapılan 20 bin kişilik konuşmayı neden anlattım. Bu ilçenin mazisi temiz. Bu ilçe geçmişi olan, tarihi olan kültürü olan terbiyesi olan bir ilçe. Koparacağız, koparacağız, koparacağız. Ben inanıyorum buna" şeklinde yanıt verdi.

"KAPISINI ÇALMADAN GİREBİLECEĞİNİZ BİR BELEDİYE HAYAL EDİN"

Tabak konuşmasına, "Şu ilçenin hiçbir şeye ihtiyacı yok. Sadece birbirimize güvenmeye ve ilçemiz için elimizi taşın altına koyup ortak projeler geliştirmeye ihtiyacımız var. Bunu da başaracağız. O partili bu partili diye ayrımlar yapılıyor. Biz şurada karşınızda birkaç kişiyiz. Ama biz icebarg gibiyiz. Suyun üstünde az görünsek de suyun altında büyük kütle var. Burada hep beraberiz bakın. Bu kütlenin içinde sevgi, üretim, yatırım çalışmak var. Bunlar sadece benimle değil hep birlikte olacak. Hiç kimseyle kişisel bir hesabım yok. Varım yoğum bu ilçenin geleceği. Bunu yaşatırsanız göreceksiniz. Ben sizden yetki istiyorum. Kapısını çalmadan girebileceğiniz bir belediye başkanı düşünün. Hayvancılık yaptım, tarım yaptım, kamyonculuk yaptım, esnaflık yaptım. Siyasetin daniskasını yaptım. Ama şu konuşmayı beceredim. Çünkü laf satamıyorum. Sizden yetki istiyorum. Bunun gururunu birlikte yaşayacağız. Bu milletin parasıyla yapılan hizmetleri ben yaptım diye anlatanlara, insanların gözüne sokanlara lanet olsun. Çünkü bu hizmetler hepimizin. Şimdi ben seçildim. Yaptıklarımı kendi cebimden mi yapacağım. Hayır. Vesile olacağım sadece. Allah rızası için bu görevi yapacağım" şeklinde devam etti.

Bagimsiz Aday Kenan Tabaktan Coskulu Konusma Hizmet Beklemeyecegiz Hizmetleri Koparip Gelecegiz 455389 969766D912014F999576A6Bc707D3395

"HİZMET ALMAK İÇİN GEREKİRSE KURUMLARIN ÖNÜNDE ÇADIR KURACAĞIM"


'Seçimden sonra da selam alıp verecek misin' şeklindeki soruya, "Şimdi selam verebiliyorsan demek ki önce de verebilirmişsin. Şimdi köylere gidebiliyorsan demek ki önce de gidebilirmişsiniz. Bugün çalışıyorsanız dün de çalışabilirmişsiniz. Yapmamışsınız ceremesini çekersiniz. Bu millet aptal değil. Bu millet kimin kendisine ne yapacağını ya da yapmayacağını gayet iyi bilir. Hep beraber güzel işler başaracağız" şeklinde yanıt veren Tabak, "İlçemiz hak ettiği yerde değil. Su sorunu, yol sorunu işte elektrik sorunu benim yetkimde değil demeyeceğiz. Halk bizi bu göreve seçtiyse her alanda onun yanında olacağız. ilçemizin iki girişinin durumu ortada. İş yapmak isteyen bir belediye başkanı hele hele bağımsızdan seçilmişse arkasında büyük bir güç olduğu için bir bakan ya da yetkili geldiğinde karşısına çıkıp masaya yumruğunu vurup bu hizmeti alır. Bize hizmet vermezlerse gideceğiz o sarı binanın önünde çadır kuracağız ve bu hizmetleri söke söke getireceğiz. Bunu yapmak benim boynumun borcu. Özlem Çerçioğlu olsa da Mustafa Savaş olsa da yapacağım bunu. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Sağ olun var olun. Hepinize sevgi saygı ile selamlıyorum" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Bagimsiz Aday Kenan Tabaktan Coskulu Konusma Hizmet Beklemeyecegiz Hizmetleri Koparip Gelecegiz 455389 63Dd97D2Dc99Ebfdd5F5B072419F5394

Kaynak: ÖZGÜR DEDEOLUK