CHP'li Gürbilek'ten İYİ Parti'li Başkan Alp'e zehir zemberek sözler
CHP'li Gürbilek'ten İYİ Parti'li Başkan Alp'e zehir zemberek sözler
İçeriği Görüntüle

CHP Genel Başkanlığı görevinden alınmasının ardından partisinden ayrılan Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde 91 milletvekiliyle birlikte Yeni Parti'yi kurdu. Partinin kuruluşunun ardından en çok merak edilen konuların başında ise finansman modeli geldi.

Yürürlükteki mevzuata göre, Yeni Parti TBMM'de grup kurmuş olsa bile henüz genel seçime katılmadığı için Hazine yardımından yararlanamayacak. Bu nedenle partinin ilk seçime kadar olan tüm faaliyetleri üye aidatları ve vatandaşlardan yapılacak bağışlarla finanse edilecek.

Aydinli Vekiller Bir Maasini Bagisladi Yeni Partinin Kasasi 682874 186Afa

İLK 24 SAATTE 113,8 MİLYON LİRALIK DESTEK

Özgür Özel, dün gece sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşlara bağış çağrısında bulundu. Çağrının ardından Yeni Parti İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özgür Ceylan, kampanyanın ilk 24 saatine ilişkin verileri kamuoyuyla paylaştı. Ceylan, yaklaşık 31 bin kişinin bağış kampanyasına destek verdiğini açıklayarak, ilk 24 saatte toplanan bağış miktarının 113 milyon 841 bin 910 lira olduğunu duyurdu.

MİLLETVEKİLLERİNDEN MAAŞ BAĞIŞI ÇAĞRISI

Bağış kampanyasına parti milletvekilleri de destek verdi. Aralarında Yeni Parti Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Evrim Karakoz'un da bulunduğu çok sayıda milletvekili, "Bir milletvekili maaşımı bağışlıyorum" mesajıyla kampanyaya katıldıklarını açıkladı. Milletvekilleri, bağış hesap bilgilerini sosyal medya üzerinden paylaşarak vatandaşlara destek çağrısında bulundu.

Muhabir: Mürvet Nazlı Altınayar