Beş gün süren zorlu finallerde erkeklerde Muş, kızlarda ise Bingöl birincilik kupasını kaldıran takımlar oldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen 6.Türkiye Voleybol Şampiyonası 08-12 Mayıs tarihleri arasında Kuşadası’nda yapıldı.
Şampiyonanın açılış seremonisine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara, Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, Söke Kaymakamı Ali Akça, Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Rehberlik ve Toplumsal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Pehlivan ve Voleybol İl Temsilcisi Ali Köylüoğlu katıldı.
Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Evlerinde kalan 14-18 yaşındaki gençler ilk olarak kendi bölgelerinde kızlar 7, erkekler 6 grupta voleybol maçlarında karşılaştı. Grup maçlarını birinci bitiren 7 kız ve 6 erkek takımı, ev sahibi Aydın takımlarının katılımı ile toplamda 15 takım Kuşadası’ndaki final maçlarında mücadele etti.

Aydın’da kurumlar yarıştı, çekişmeli turnuva sona erdi Aydın’da kurumlar yarıştı, çekişmeli turnuva sona erdi

Aydinda Voleybol Resitali 469869 6591E8B04E050Ff60758Ec6B9A7C61Dc

SAMPIYON OLDULAR


Kıyasıya rekabetin yaşandığı maçların ardından kızlar kategorisinde Bingöl takımı birincilik kupasını kaldıran takım oldu. İstanbul ikinci, Malatya ise üçüncü olarak turnuvayı tamamladı. Erkeklerde ise Muş takımı, finalde Adana takımını yenerek kupanın sahibi oldu. İstanbul takımı ise turnuvayı 3’üncu olarak tamamladı.

Aydinda Voleybol Resitali 469869 Dadcffaecd21299048D1Add49D7A0A3C

OTELLERDE UCRETSIZ KONAKLADILAR


Şampiyonanın Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bilir’in katıldığı kapanış töreninde şampiyon olan ve dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi. Kuşadası’nda yapılan 6. Türkiye Voleybol Şampiyonasında toplam 260 kişiden oluşan 15 takım, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği‘nin (KODER) organizasyonuyla 7 otelde ücretsiz olarak konakladı.

Muhabir: Kazım Yörükce