Aydın'da trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla Valilik koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından Mayıs ayında kapsamlı denetimler gerçekleştirildi. Kent genelinde toplam 172 bin 10 araç kontrol edilirken, çeşitli kural ihlalleri nedeniyle 28 bin 952 araca cezai işlem uygulandı.

Didim Şoförler Odası yönetiminden TŞOF Genel Başkanına tam destek
Didim Şoförler Odası yönetiminden TŞOF Genel Başkanına tam destek
İçeriği Görüntüle

KAZA SAYISI 900'Ü AŞTI

Alınan tüm önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle Aydın genelinde Mayıs ayında toplam 910 trafik kazası meydana geldi. Kazaların 336'sı maddi hasarlı, 574'ü yaralamalı, 1'i ise ölümlü olarak kayıtlara geçti.
Yaşanan kazalarda 798 kişi yaralanırken, 1 vatandaş hayatını kaybetti. Ortaya çıkan tablo, trafik kurallarına uyulmasının hayati önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

YÜZLERCE EHLİYETE EL KONULDU

Denetimlerde kuralları ihlal ettiği tespit edilen 482 sürücünün ehliyetine geçici olarak el konuldu. Ayrıca trafikte risk oluşturduğu belirlenen 1263 araç da trafikten men edildi.

VALİLİKTEN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Aydın Valiliği, trafik güvenliğinin artırılması ve vatandaşların can-mal emniyetinin korunması için denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı. Açıklamada, sürücülerin özellikle hatalı şerit değişiminden kaçınmaları, alkollü araç kullanmamaları ve trafik düzenini tehlikeye atan kural ihlallerinin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi istendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ