Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren ve 838 ortağı bulunan Aydın Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, ortaklarına destek olmaya devam ediyor. Tolga Önal başkanlığında 8 yıldır birçok başarılı projeleri hayata geçiren Aydın Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, ortaklarını sevindirecek bir çalışmaya daha imza attı. 

Tariş

482 ORTAK KAR PAYI ALACAK

Başkan Önal ve yönetim kurulu üyeleri, TARİŞ hizmet binasında basın toplantısı düzenleyerek ortakları sevindirecek olan gelişmeyi kamuoyu ile paylaştı. Başkan Önal, kooperatif olarak geçen sezon elde ettikleri karın 4 milyon 86 bin lirasını ortaklarına dağıtacaklarını açıkladı. Yönetim Kurulu olarak 8 yıllık görev süreleri içerisinde çok önemli işler yaptıklarını kaydeden Başkan Önal, “Geçen yıl ortaklarımıza, ortak içi teslimatlarından fiyat farkı dağıtım kararı aldık. Bu anlamda üreticilerimize kar payı anlamında fiyat farkı dağıtmaya başladık. 838 üyemizden fiyat farkı alacak olan ortak sayımız 482. Bu 482 ortağımızın ortak içi teslimatlarına karşılık miktar 13 milyon 349 bin 768 kilogram. Bunun da tutarı kilogramda net 30 kuruş olarak hesapladık. Toplam tutar da 4 milyon 86 bin 630 TL’dir. Aydın TARİŞ Pamuk Kooperatifi olarak 23 yıl önce bir fiyat farkı dağıtımı yapılmış idi. 23 yıl sonra üreticilerimize fiyat farkı dağıtmak bize nasip oldu. Bunun gururunu yönetim kurulu olarak hep beraber yaşıyoruz. Bize güvenen başta ortaklarımız olmak üzere bütün pamuk üreticilerimize çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. 

Tariş 1

“ÜRETİCİLERİMİZ BİZE GÜVENMEYE DEVAM ETSİNLER”
Aydın Tariş olarak üyelerin menfaatleri doğrultusunda durmadan çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Önal, “Üreticilerimiz, bize güvenmeye devam etsinler. Gönül rahatlığıyla pamuklarını TARİŞ’e yatırabilirler. Ortaklarımızdan ortak içi teslimat olarak geçen yıl 15 milyon kilograma yakın bir pamuk aldık. Bu sene bu rakamın daha da yüksek miktarda olacağını umuyoruz. Mahsullerimizde tarlalarımızda güzel görünüyor. Herhangi bir sıkıntı yok ama sulama daha başlamadı. Malum bu sene barajlardaki su seviyesi biraz kritik. İnşallah bunları da atlatacağız. Biz bu konuda kooperatif olarak elimizden gelen tüm desteği üreticilerimize sağlıyoruz. Bu kapsamda üreticilerimize kimyevi gübre, zirai ilaç tohum gibi ayni yardım dağıtımlarımızı yapıyoruz. Bunları yaparken tüm kredi kartı ile yapılan satışlarda komisyon alınmaması, peşin ve kredi kartı fiyatlarının aynı olması gibi üreticilerimizi destekliyoruz. Vadeli olarak alınıp bir ay içinde peşin ya da kredi kartıyla borç kapama işlemlerinde komisyon ve vade farkı almıyoruz. Bu şekilde üreticilerimize ciddi anlamda destek oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Tariş 4

Aydın’a 169 milyonluk yatırım Aydın’a 169 milyonluk yatırım

“TAMAMEN KENDİ KAYNAKLARIMIZLA YATIRIM YAPIYORUZ”

Yaptıkları çalışmalardan da bahseden Başkan Önal, “Beş milyon değerinde bir iş makinesi aldık. Bunu tamamen kendi kaynaklarımızla bünyemize kattık. Altı milyona yakın değerde yeni bir depo yatırımı yaptık. Güneş Enerjisi Santrali projemize başladık. Bütün bunları yaparken pandemiden bu yana hiçbir kredi kullanmadık. Tamamen kendi kaynaklarımızla başardık. Son 4 yıldır buğday alımı yapıyoruz. Böylelikle buğday üreticilerimize de destek çıkmaktayız. Ayrıca son 3 yıldır Toprak Mahsulleri Ofisi bizim depolarımızda alım yapıyor. Tarım Fuarı’na ev sahipliği yaparak da teknolojik imkanların üreticilerimizle buluşturulmasını sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.      

Tariş 5Tariş 2

Kaynak: HABER MERKEZİ