Yenipazar’a 11 milyonluk altyapı yatırımı
Yenipazar’a 11 milyonluk altyapı yatırımı
İçeriği Görüntüle

Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı desteğiyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sakız ağacının tanıtılması ve üretiminin yaygınlaştırılması projesi kapsamında, İzmir’in Çeşme ilçesine teknik gezi düzenlendi. İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Armağan Tanrıkulu başkanlığındaki geziye Didim ve Kuşadası ilçelerinden üreticiler ve teknik personel katıldı.

Aydin Sakiz Agaciyla Yesillenece

ÜRETİCİLERİ BAHÇELERİ ZİYARET EDİLDİ

Gerçekleştirilen ziyarette, Çeşme Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ahmet Keçeci rehberliğinde Çeşme İlçe Meteoroloji Müdürlüğü bahçesinde kurulan gen bankası, üretici bahçeleri ve Çeşme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü demonstrasyon bahçesi ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında sakız ağacının yetiştirme koşulları, çoğaltılması, sakızın elde edilişi ve elde edilen ürünün pazarlanması konularında bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Ayrıca, proje kapsamındaki üreticilere uygulamalı olarak sakız ağacının çoğaltılma yöntemleri, bakımı ve çiziklenerek sakız elde edilmesi konuları anlatıldı.

Aydin Sakiz Agaciyla Yesillenece (4)

Konuyla ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Üreticilerin elde etmiş oldukları sakız ve hammaddenin temizleme yöntemleri de yerinde görülmüştür. Düzenlenen bu gezi sonrasında, proje kapsamındaki üreticilerimizle yapılan görüşmelerde teknik gezinin verimli geçtiği, sakız ağacının yetiştirilmesi ve ürünün elde edilmesiyle ilgili detaylı bilgiye sahip oldukları dile getirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Aydin Sakiz Agaciyla Yesillenece (3)

Aydin Sakiz Agaciyla Yesillenece (2)

Kaynak: HABER MERKEZİ