Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonundaki toplantı, yoklama ve gündem maddelerinin okunmasıyla başladı. 39 gündem maddesinin görüşüldüğü Mayıs ayı 2. Toplantısında ilçelerdeki imar planı değişikliklerine İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda onay verildi. Yine mecliste Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve cetvelleri, 2024 yılı bütçesine ek ödenek verilmesi, 2024 yılı gelir ücret tarifesinde değişiklik yapılması, Ege Et Mamulleri Yem ve Sanayi Anonim Şirketi sermayesinin arttırılmasıyla ilgili komisyon raporu kabul edildi.

Ege Denizi'nde korkutan deprem Ege Denizi'nde korkutan deprem

Aydin Buyuksehirden Ilcelere Jest 470955 C0436Dba540B58Fbe6739F514216B220

2 İLÇEDE TAŞINMAZ TAHSİSİ

Karacasu ilçesi Cuma mahallesinde bulunan tesis ile Yaylalı mahallesinde bulunan Kültür Merkezi altındaki dükkan Karacasu Belediyesi’ne, Koçarlı ilçesi Çakırbeyli mahallesinde bulunan düğün salonu da Koçarlı Belediyesi’ne tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kuşadası Türkmen mahallesindeki Sosyal Tesisin, AYBEL A.Ş’ye, Efeler Orta Mahalle ve Zafer mahallerindeki trafo yerinin TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi kabul edildi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’ne ait Bozdoğan Ziyaretli mahallesindeki taşınmazın kanal olarak ayrılan kısımlarının da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne devredilmesine onay çıktı.

Aydin Buyuksehirden Ilcelere Jest 470955 9Dc53F278Be1B953B6Ecf808A27C0363

Efeler Ata ve Cumhuriyet mahallelerinde bulunan belediye hisselerinin satılması kararı çıktı. Kuşadası Belediyesi’ne ek bütçe verilmesi kararlaştırılırken Kıbrıs Barış Harekatı kutlama etkinliklerine katılmak üzere Kıbrıs’a gönderilecek Kıbrıs gazilerinin giderlerinin belediye bütçesinden karşılanmasına kararı alındı. Koçarlı ilçesinde bulunan Amyzon Antik Kenti kazı çalışmalarına da komisyon karar doğrultusundan 50 bin lira destek sağlanması oy birliğiyle kabul edildi. Bir sonraki Meclis, 11 Haziran Salı günü saat 18:00’de toplanacak.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE