Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu

Aydın’ın eski İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Umut Tuncer Tapınağının gecede ziyaret edilebilmesi için proje başlattıklarını ifade etmesine rağmen aradan geçen sürede projede ilerleme kaydedilmedi.

Her yıl yerli ve yabancı on binlerce turisti ağırlayan, görkemli görüntüsü ile ihtişamı ile ziyaretçilerini büyüleyen Didim’deki Apollon Tapınağının, geceleri de görkemini ortaya koyması adına gece müzeciliği projesi düşünülmüştü. O dönem Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinde olan ve şu an AK Parti MKYK üyesi olarak görev yapan M. Umut Tuncer proje için çalışma yaptıklarını basınla paylamıştı. Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy’un da projeye olumlu baktığını ve örnek bir çalışma yapılacağını dile getiren Tuncer o dönem şu ifadelere yer vermişti; ““Apollon tapınağı o kadar avantajlı bir lojistik noktada ki; Etrafında kendi endüstrisini oluşturmuş restoranlarıyla, hediyelik eşya satış reyonları ile kendi habitatını oluşturmayı başarmış. Dolayısıyla bir turistin ziyaret ettikten sonra mekanı gezmek dışında Apollon Tapınağı'nı gezmek dışında zamanını eğlenceli ve doyurucu bir şekilde geçirebileceği imkanları doğal olarak sunan bir yapı. Tesisleşme noktasında kendi avantajı ile birlikte örnek gösterilebilecek bir antik, turistik alan. Bu avantajı bence gece müzeciliği noktasında, gece ziyaret edilebilen bir antik kent ya da antik tesis üretme noktasında taçlandırmak zorundayız, sorumluluğundayız. Sayın Bakanımızla yaptığımız görüşmede, hem Ankara'da sayın Rektörümüz ve vekillerimizle yaptığımız ziyarette, hem sayın Bakanımızın Aydın ziyaretinde bu konuyu gündeme getirdik. Apollon Tapınağı’nın mutlaka gece ziyaretine açılması gerektiğini, ışıklandırılması gerektiği hususunu ifade ettik. Sayın bakanımız da bu konuda bizlerle aynı heyecanı paylaştı ve gerekli talimatları bize iletti.” demişti.
Tuncer’in açıklamalarından sonra Apollon Tapınağının gece müzeciliği noktasında adım atılmazken, Aydının hemen yanında başında bulunan İzmir Selçuk’taki Efes Antik kenti ise gece müzeciliği projesiyle akşamları da misafirlerini ağırladığı biliniyor. Didim için düşünülen bu proje konusu ne zaman adım atılacağı da merakla bekleniyor.

Apollon Tapinaginin Gece Muzeciligine Acilmasi Rafa Mi Kalkti 474196 D4E037Ff1F6A1591027Bb8Ae88Cbfe67

Apollon Tapinaginin Gece Muzeciligine Acilmasi Rafa Mi Kalkti 474196 0E46E803Eb4Da8845Ccd188E14853B89

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN