31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde Aydın’ın 4 ilçesinde belediye başkan adayı çıkartan MHP, seçimin ardından sıfır çekti. Efeler, Söke ve Germencik’te MHP’li adaylar secimi kaybederken MHP’nin elinde olan tek belediye olan Karacasu’da bu seçimde CHP’ye geçti. MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, yerel seçimde başarısızlığın olduğunu ifade etti. Seçimde yüzde 30’a yakın seçmenin ekonomi yönetimine olan tepkisi nedeniyle sandığa gitmediğini ifade eden Alıcık, “Türkiye geneline ve Aydın’a baktığımızda vatandaşımız gerekli konularda Cumhur İttifakı’nı uyardı. Gerekli dersleri alıp önümüze bakacağız. 4 yıldır Cumhur İttifakı devam ediyor. Vatandaş hayat pahalılığı ve emeklilerin maaş konusunda bir uyarı yaptı. Yüzde 30’a yakın bir seçmende de sandığı gitmedi. Bu seçmen MHP ve AK Parti seçmeni. Bu seçmen karşı tarafa da gitmemiş, bizi uyarmış. Bizde uyarıları dikkate alarak önümüze bakmamız lazım. Gönül isterdi biz kazanalım. Koşturduk ama olmadı. Önümüzdeki günlerde biz de parti içerisinde değerlendirme yapacağız” dedi.

“KİMSE YAYGARA KOPARMASIN”


Seçim döneminde MHP’li belediye başkan adaylarının kazanacak çalışmaları yaptığını ifade eden Alıcık, şunları söyledi: “Bizde sadece Karacasu belediyesi vardı. Adaylarımızın olduğu Söke, Efeler ve Germencik’te yaptığımız çalışmaları da herkes gördü. Vatandaşın ilgi alakası da güzeldi. Koşturduk ama başarılı olamadık. Bahsettiğimiz konular nedeniyle bu dönemde istediğimiz sonucu alamadık. Baktığımızda Cumhur İttifakı her zaman kazanacaktır. Yerel seçimde başarısızlık olmuş olabilir. Bu memleket çok şey gördü. Biz bu ülkeyi sevmeye devam ediyoruz. ‘Bu ülkenin yönetimini biz aldık’ diyerek yaygara koparmaya kalkmasınlar. Biz de kendimize bakıyoruz. Önümüzdeki günler her şeyin ilacı olacak.”

'Eğitimden, öğretmenden tasarruf olmaz' 'Eğitimden, öğretmenden tasarruf olmaz'

ÇERÇİOĞLU’NU TEBRİK ETTİ


“Demokrasi en güzel şey” diyen Alıcık, “Halkımız teveccühünü Büyükşehir Belediyesi için bir kez daha CHP’den yana kullandı. Saygı duyuyoruz. Bir dönem Nazilli, İncirliova, Germencik bizdeydi. Cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhur İttifakı kazanmıştı. Biz sandıktan çıkan iradeye saygılıyız. Özlem Çerçioğlu’nu tebrik ediyorum, yeni döneminde de başarılar diliyorum.

Kaynak: KAZIM YÖRÜKÇE