AKUT bu çerçevede verdiği eğitimlerle yepyeni ve konusunun uzmanı gönüllüleri de bünyesine kazandırıyor.

Türk Eğitim Vakfı'ndan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret Türk Eğitim Vakfı'ndan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret

Arama Kurtarma Derneği, (AKUT) Kuşadası Marina yanında bulunan plajda yepyeni bir eğitime daha imza attı. AKUT’un eğitim çalışmasını başta Kuşadalılar olmak üzere yerli ve yabancı turistler de ilgi ile izledi. Akut eğitmen ve gönüllülerinin yer aldığı eğitim faaliyetinde, gönüllüler gerek sözel olarak gerek ise tam teçhizat eğitim giysileriyle botlara binerek denizde uygulamalı olarak eğitim yaptı.

Eğitim programı kapsamında sorularımızı cevaplayan AKUT Eğitim Bölümü Sorumlusu Ali Ünal, eğitimin gönüllülere yönelik performans testlerinden oluştuğunu anlatarak, ‘Antalya’da bulunan, Köprülü Kanyon’da ki akarsu eğitiminin ön hazırlığını yapmak üzere bir araya geldik. Performans testini gerçekleştiriyoruz. Gönüllülerimiz burada açık denizde 25 metre, 200 metre yüzüşlerini yapıyorlar. Bunun yanı sıra botta kazazede kurtarma eğitimi gerçekleştirdik. 25 metreyi 40 saniyenin altında yüzüyoruz ve 200 metreyi de 10 dakikanın altında yüzerek yüksek bir performans sergiliyoruz. Su sıcaklığı 20 derece. Gideceğimiz bölgede de yaklaşık 12 derece olacak. Hem soğuk su hem de açık denizin verdiği zorlukla bu mücadeleye hazırlanıyoruz’ dedi.

Akut Gonulluleri Turkiye Icin Egitimlerine Hiz Kesmeden Devam Ediyor 459033 71B93C3832F97325Ad3F78222632D87F

EĞİTİM SONUNDA EKİBİMİZ OPERASYONLAR İÇİN HAZIR OLACAK

Türkiye genelinden 180 gönüllünün başvuruda bulunduğunu anlatan Ünal,ayrıca, ‘Performans testinin sonucuna göre bu sayıyı 80’e düşüreceğiz. Kimsenin hakkı yenmesin diye performans testlerimizin sonucunda yapacağımız elemeye göre gönüllülerimizi belirleyeceğiz. Bu eğitimin sonucunda, gönüllülerimiz, Akarsu Arama Kurtarma Grubu’nda akredite olacaklar. Bir operasyon olduğunda, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından çağrıldığımız zaman operasyona çıkabilecekler. AKUT olarak vatandaşlarımıza yardım etmek için elimizden ne gelirse yapmaya her zaman hazırız’ diye konuştu.

14 yıldır Akarsu Arama Kurtarma Branş Sorumlusu ve AKUT ekibi gönüllüsü olan Serhat Özban ise ‘Geçmişte rafting rehberliği yaptım. AKUT’un gerçekleştirdiği deprem, yangın gibi bütün operasyonlarına katılmaya gayret ediyorum. Şu anda eğitimimizde İzmir, Seferihisar ve Selçuk ekiplerimiz bulunuyor. Ekipler bir araya geldiği zaman çalışmalarımız daha da zengin ve verimli oluyor. Bizler her ne kadar ayrı il ve ilçelere bağlı olsak ta operasyonlarda sürekli beraber olduğumuzdan dolayı bir bütünüz aslında’ dedi.

Akut Gonulluleri Turkiye Icin Egitimlerine Hiz Kesmeden Devam Ediyor 459033 81D97Cdc12Efe7F7256D0174Dc5C28A6

HEM PERSONEL HEM DE EKİPMAN ANLAMINDA AKUT GÜÇLENİYOR

AKUT’un her gün daha da güçlendiğini anlatan Özban, ‘3-4 ve 5 Mayıs tarihlerinde Köprülü Kanyon’da yapılacak bir genel eğitimimiz olacak. Bu eğitime Türkiye genelinden 100 kişi katılacak. Bu eğitimi her sene Antalya’da gerçekleştiriyoruz. Bu bizim hem ekip çalışma kapasitemizi arttırıyor hem de son dönemlerde iklimin değişmesi nedeniyle yaşadığımı bu sel baskınlarında ekibimizin daha hazır hale gelmesini sağlıyor. Bu sene daha da güçlü gidiyoruz çünkü çok ciddi bir malzeme alımı yaptık. Yeni botlarımız, yüzme kıyafetlerimiz, can yeleklerimiz, kasklarımız var eğitimlerimize özgü. Hem personel hem de ekipman anlamında gittikçe güçleniyoruz. Bugün burada, genel eğitimimize katılmadan önce gönüllülerimize bir performans testi yaptık. Ön performans testleri ile en iyi gönüllülerimizi oraya götürüyoruz ki o 3 gün içerisinde en iyi eğitimi verelim. Performans testleri her sene bu şekilde hem sözel hem de uygulamalı olarak yapılıyor. Burada yapılacak derecelendirme sonucunda tüm Türkiye’den gelecek sonuçlar sıralanacak ve hak, adalet çerçevesinde ilk 80 kişiyi alacağız.’dedi.

Akut Gonulluleri Turkiye Icin Egitimlerine Hiz Kesmeden Devam Ediyor 459033 Af7B516De1F7062E1Bb23D59A45E9C9D

Kaynak: AYLİN ESER