“Anne sevgisi, en büyük ve en kıymetli sevgilerden biridir" “Anne sevgisi, en büyük ve en kıymetli sevgilerden biridir"

AK Parti Aydın İl Başkanlığı, Ramazan’ın arife gününde bayramlaşmaya ev sahipliği yaptı. Bayramlaşmaya AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş, Ömer Özmen, MKYK Üyesi Umut Tuncer, İl Başkanı Gökhan Ökten, eski milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililr katıldı. Bayramlaşma ile birlikte 31 Mart Yerel Seçimlerinin sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunuldu. 
“BÜYÜK BİR AİLEYİZ” 
AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten, partililerin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek konuşmasına başladı. Seçim sonuçları açısından Aydın ve Türkiye için çok memnun edici bir sonuçla karşılaşmadıklarını ifade eden Ökten, “Partimiz bununla ilgili değerlendirmelerini yapıyor. Teşkilat olarak biz de değerlendirme yapacağız. Sahada güzel bir çalışma örneği verdik. Adaylarımızla teşkilatlarımız uyum içinde çalıştı. AK Parti büyük bir aile. Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu haline geldik. Bizim o birlikteliğimiz ve aile yapımız, süreci tekrar AK Parti lehine çevirmek için bir fırsat olacak. AK Parti’yi millet kurdu ve seçmen iradesi de başımızın üstündedir. Seçimde bize teveccühü azaldığı diye seçmenimizi ötelemeyiz. Seçmen iradesi bizim için önemli. Onların söylediklerine kulağımız hep açık, dediklerini değerlendireceğiz. Rabbim aile birlikteliği içerisinde nice bayramlar kutlamayı nasip etsin. Teşkilatımızın bayramını kutluyorum” dedi. 
“GİTMESİ GEREKENLER GİDECEK”
Ramazan Bayramı sonrası AK Parti’de arınma olacağını dile getiren AK Parti Milletvekili Ömer Özmen, şunları söyledi: “Aydın’da bölgede ve Türkiye’de pek beklemediğimiz bir sonuç ortaya çıktı. Ramazan tatilinden sonra öz eleştirimizi yapacağız. Bu süreci samimi bir sekilde kendi açımızdan sorgularsak sorunları çözeriz. Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. AK Parti kurulduğu günden beri ilk kez CHP’nin ardında ikinci parti oldu. Bundan sonra şapkayı önümüze koymamız lazım. Genel Merkez ve Reisimiz gerekeni yapacaktır. Biz de kendi adımıza yapacaklarımıza bakmalıyız. Topu millet atmadan, seçmeni suçlamadan, seçmen bize oy verirken iyiydi vermeyince mi onları suçlayacağız. Bu güne kadar milletimiz bize destek verdi. Demek ki bir şeyleri eksik yaptık. Belli bir noktadan sonra millet bir kendinizi çeki düzen verin dedi. Milletin ihtarı ve uyarısı önemli. Buradan dersler çıkarmalıyız. 31 Mart AK Parti için yeniden canlanmanın miladıdır. 23 yıllık bir parti olsak da 1400 yıllık medeniyetin bir halkasıdır. Mesele siyasi parti değil, milletin omzumuza yüklediği sorunlardır. Bir kere ikinci olduk. Pes etmemeliyiz. Bir yerel seçimdeki gerilemeden dolayı umutsuzluğa kapılmayalım. Arınmamız gerekiyorsa arınacağız. Gitmesi gerekenler gidecek. Reisimiz, teşkilatımız partimizin başındadır.” 
“VEBALİ HEPİMİZİN SIRTINDA”
“İyiyi olduğu gibi kötüye de sahipleneceğiz” diyen AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, “Önce kendi defterimize açıp bakalım. Kara mı beyaz mı defterin sayfaları. Ben kadın kolları başkanlığından geldim. Atamayla yukarıdan gelmedim kimse kusura bakmasın. Ömer Özmen il başkanlığından geldi. Elbet değerlendirme yapacağız. Son gün bu binayı sahiplenenlerinin gözyaşlarını gördüm. Meral hanım evladına üzülmüş gibi sandalyede hüngür hüngür ağladı. Seçim işleri başkanım sabaha kadar ağladı. Ertesi günü geldiğinde gözleri kan çanağına dönmüştü. Bu davaya nasıl sahip çıktığımız siz düşünün. Kadın kolları başkamım kadınları sahada çalıştırdı. Ana kademedeki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Vebalse hepimizin sırtında. Bu bir düşme değil, bu bir arkamıza dönüp ne yapıyoruz, neler yapmalıyız buna bakacağız. Bu memleketin her bir insanının bize ihtiyacı var. Mazlum coğrafyalardaki insanların bize ihtiyacı var. Ortadoğu kan revan içinde. Sıranın bize gelmesini bekleyenler var. Bu fırsatı onlara vermemeliyiz. Bu sandalyelerde bu yüzden oturuyoruz. Sadece bu dünyayı düşünmüyoruz. Memleketin bekası için buradayız. Bayramın güzelliğini beraber yaşayacağız” ifadelerini kullandı. 
“MİLLETİN TERCİHİNE SAYGILIYIZ”
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise “Büyük kısmını Ramazan ayında geçirdiğimiz seçim çalışmalarında iftar ve sahur sofralarında vatandaşla buluştuk. Ramazan Bayramı sağlık sıhhat getirsin. 3 ay boyunca teşkilatımızla birlikte çalıştık. Canla başla çalıştık. Tüm teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz. Arzu ettiğimiz sonucu hem Aydın’da hem ülkede alamadık. Seçim sonuçlarının analizini yaparak önümüze bakarız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Her anlamda lider bir Türkiye var. Kendi ürettiği otomobili, otoyollarda kullanmaya başlayan bir Türkiye var. Kendi nükleer santralinde ürettiği elektriği, kendi çıkardığı doğalgazı evlerde kullanmaya başlayan, tehditleri kendi sınırları içerisinde değil sınır dışında bertaraf eden bir lideri var. Aydın’da kayıp yılları telafi etmek için yola çıktık. Rahmetli Adnan Menderes’in emanetini geri almak için yola çıktık. Emsallerinden 20 yıl geride olan Aydın’ı Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde inşa etmek için yola çıktık. Hemşerilerimize projelerimizi, yapacağımız hizmetleri anlattık. Neticede milletimizin tercihinin başımızın üstünde yeri var, saygılıyız. AK Parti umudun, gönüllerin partisidir. Gönüllerin adamı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Aydın’da yapılmaya devam eden yatırımların takipçisi olacağız. Önümüzde 4 yıllık bir süre var. Aydın’da yapmamız gereken çok önemli işler var. Yatırım, üretim, istihdam, sağlıklı ilgili birçok alanda devam eden yatırımlarımız bulunuyor. Önümüzdeki dönem planlaması yapılan proje halindeki yatırımlarda dahil olmak üzere milletvekilleri olarak çalışacağız” diye konuştu.  Konuşmaların ardından il binası bahçesinde AK Partililer bayramlaştı. 

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE