AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Alpay Arıcı, görevinden istifa etti. Arıcı, şahsına ve ailesine karşı doğacak maddi, manevi olayların hepsinden Nedim Kaplan’ın sorumlu olduğunu iddia etti.

İsmi yaşasın diye 700 imza toplandı İsmi yaşasın diye 700 imza toplandı

Koçarlı Belediye Başkanlığı seçim yarışı, CHP'den Özgür Arıcı ile AK Parti'den mevcut Belediye Başkanı Nedim Kaplan arasında geçti. Kaplan'dan 52 oy daha fazla alan Arıcı, Koçarlı'nın yeni Belediye Başkanı oldu. AK Parti'nin oyların yeniden sayılması için Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz reddedildi. Oy birliği ile karar alınırken, gözler AK Parti’nin Seçim Kurulu toplantısında, görevli temsilcisi Alpay Arıcı'ya çevrildi. İhanetle suçlanan Arıcı, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Alpay Arıcı, 31 Mart seçimlerine yaklaşırken üzerine oyunlar oynanmasına ve ailesine kirli iftiralar atılmasına rağmen davasından ve dik duruşundan ödün vermediğini söyledi. Seçim sürecinde basına verilen olumsuz haberlerle ilgili suçlandığını anlatan Arıcı, haberlerle bir alakasının olmadığının altını çizdi. Seçim sürecinde de görevini layıkıyla yerine getirdiğini ve görevinin başında olduğunu belirten Arıcı, seçimin ertesi günü partide olağanüstü toplantı yapıldığını söyledi. Arıcı, “Gençlik kollarıyla olan toplantıda seçimin kaybedilmesinin faturası gençlik kollarında gecesini gündüzüne katan genç kardeşlerimize kesilmiş olup gençlik kolları başkanımız ve ilçe başkanımız rencide edilmiştir. Bu durumu sakinlikle ve sabırla izlerken adayımızın ağzından küfürlü ve hakaret içerikli ifadeler çıktı” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Kocarlida Ilk Istifa Kaplani Tehditle Sucladi 459418 9342Eaba32Da275B0B7101053C43994C
Nedim Kaplan'ın Seçim Kurulu toplantısından önce kendisini aradığını ve kendisine "Senin o toplantıya gitmeni istemiyorum. Bu seçim benim seçimim, buradaki gençleri zor tutuyorum. Senin siyasi geleceğin biter. Sen neden ısrar ediyorsun, karşı taraf seni parayla satın mı aldı?" diyerek, ağır ithamlarda bulunduğunu iddia etti.
"Koçarlı halkı benim nasıl aileden geldiğimi, nasıl bir esnaf olduğumu Aydın ili ve Koçarlı'nın 52 mahallesi dahil olmak üzere herkes benim parayla satın alınmayacağımı çok iyi bilir" ifadelerini kullanan Arıcı, Seçim Kurulu toplantısı ile ilgili de açıklama yaptı. Arıcı, "Yüksek Seçim Kurulu’nda benimle beraber 4 siyasi parti üyesi, 2 kamu görevlisi ve hakim ile birlikte bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda oy kullanacak 7 üyenin 6’sı seçimde şaibe olmadığına ve seçim için itirazın gerek bulunmadığını belirterek oy kullanmışlardır. Oy kullanma sırasında tutanak olmamasından dolayı itiraz için de somut bir delil bulunmadığı tarafımıza bildirilmiş ve şaibe olup olmadığı sorulmuştur. Bu görevi daha önce yapanlar bilirler ki bu görevde doğruyu söyleyeceğine şerefin ve namusun üzerine yemin edilir. Ben de seçimde şaibe olmadığına dair görüşümü bildirdim. Ama geçersiz oyların partim adına sayılmasını talep ettim. Hakime hanım bunun karşılığında sandık görevlisi ve müşahitlerin oy kullanma sırasında tutanak tutmadığını belirterek reddetmiştir. Doğruyu söylemek ne zamandan beri ihanet olmuştur" dedi.
Nedim Kaplan’ın kendisine yönelik “Gençleri burada zor tutuyorum” dediği iddiasını yenileyen Arıcı, şahsına ve ailesine karşı doğacak maddi, manevi olayların hepsinden Nedim Kaplan’ın sorumlu olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ