Antiülserojenik ve antikarsinojenik etkileriyle dikkat çeken ve TÜBİTAK 1001 kapsamında desteklenmeye hak kazanan proje TÜRKPATENT ISIF’25’te gümüş madalya kazandı.

Projenin yürütücülüğünü Akdeniz Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Torun yaparken, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hilal Şahin Nadeem, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ramazan Mammadov ve Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Yıldıztekin araştırma ekibinde görev aldı. Projede, sığla (Liquidambar orientalis) yağının mikro- ve nanoenkapsülasyonu, optimum koşullarda üretilen partiküllerin karakterizasyonu, in vitro statik model sindirim ortamlarında salınımı, antiülserojenik ve antikarsinojenik etkileri ile depolama stabilitesi incelendi. Ayrıca, kapsüller model gıda uygulamalarında test edildi.

Buharkent’te engelliler ADÜ ve HEM’in konuğu oldu
Buharkent’te engelliler ADÜ ve HEM’in konuğu oldu
İçeriği Görüntüle

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE YENİLİK GETİRDİ

Akdeniz Üniversitesi patent portföyünde yer alan ve Prof. Dr. Hilal Şahin Nadeem’in buluşçu olarak katkı sunduğu “Sığla Yağı Kapsülü” başlıklı patent, dünyanın en fazla ziyaretçi sayısına sahip ISIF’25 Uluslararası Buluş Fuarında gümüş madalya ile ödüllendirildi. Bu başarı hem ADÜ hem de Türkiye adına bilimsel ve teknolojik alanda önemli bir kazanım olarak değerlendiriliyor. Prof. Dr. Nadeem yaptığı çalışmalarla yenilikçi gıda mühendisliği uygulamaları ve sağlık odaklı çözümleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ