Karacasu'da yaşayan Aynur Avsal, çocukluğundan beri kışlık hazırlıklarını kendi yapıyor. Kış hazırlıklarının en zahmetli uğraşı olan nar ekşisi yapımından da vazgeçmeyen Avsal, "Hem kendi yiyeceğimi, hem çocuklarımın, torunlarımın yiyeceğini yapıyorum hem de fazlasını satıyorum" dedi.

Nar ekşisindeki zorlu mesaisini anlatan Avsal, "Bu nar ekşisini doğdum doğalı her yıl yapıyorum. Anne baba evinde başladık. Ondan sonra evlendim yine vazgeçmedim. Rençberiz biz. Elimizden geldikçe yapıyoruz.

2 çocuk 4 torun sahibiyim. Çocuklarımın, torunlarımın yiyecekleri ekşiyi böyle yapıyorum. Narları taşla kırıyoruz, sonra taneliyoruz.Tanelediklerimizi çuvala dolduruyoruz. Çuvalların üzerine çıkıp ayaklarımızla çiğneyip, suyunu çıkarıyoruz. Ondan sonra kaynatma aşamasına geçiyoruz. Hem kendi yiyeceklerimizi yapıyoruz. Hem de pazarda satıyoruz. Evden alıp giden de oluyor.

Zeytinde halkalı leke hastalığı ile mücadele çağrısı yapıldı
Zeytinde halkalı leke hastalığı ile mücadele çağrısı yapıldı
İçeriği Görüntüle

Doğal, lezzetli ve hiçbir katkı maddesi yok" dedi.

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK