29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yıl dönümü Didim’de törenlerle kutlandı. Didim Atatürk Stadyumunda yapılan kutlamaya Didim Kaymakamı Mesut Çoban ve eşi, Didim Garnizon Komutanı Erkut Arslan, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Anıl Altay ve eşi, Daire Müdürleri, Siyasi parti ilçe temsilcileri, meslek odalarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalar kapsamında ilk olarak Kaymakam Mesut Çoban nezdinde ilçe protokolü, öğrencilerin, öğretmenlerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu; akabinde İstiklal marşı okundu. Kutlamalar kapsamında konuşan Didim Kaymakamı Mesut Çoban “Bugün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin taçlandığı, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 102. yıl dönümünü, büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Cumhuriyet; Türk milletinin tarih sahnesindeki en büyük yeniden doğuşlarından biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, kahraman ecdadımızın verdiği o eşsiz mücadele, sadece bir kurtuluş savaşı değil, aynı zamanda bir dirilişin ve yeniden doğuşun ifadesidir. Asırlardır hür yaşamış bir milletin, esareti asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya tekrar ilan edişidir. Savaşların yorgunluğuna rağmen, milletimizin yüreğinde taşıdığı vatan sevgisi, hürriyet inancı ve istiklal ruhu; Devletimizin temel taşına dönüşmüştür. Bu temel, vatanımızın dört bir yanında canıyla, kanıyla, alın teriyle mücadele eden kahraman bir milletin eseridir. Kıymetli Didimliler, Sevgili Gençler; Atatürk'ün ifadesiyle, "Türk milletinin tabiat ve geleneklerine en uygun idare Cumhuriyettir". Cumhuriyet; sadece, milletin iradesine dayanan bir yönetim şekli değil; aynı zamanda bir ilerleme ve kalkınma projesidir. Bu yönleriyle Cumhuriyet, Türk milletinin karakterine, tarihine ve yüksek ülküsüne en uygun idare biçimi olmuştur. Bugün bizler, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atarken; bu değerli mirası daha ileri taşımak için, milletimizin azmi ve kadim tarihimizden aldığımız ilhamla; bilimde, sanayide, savunmada, eğitimde, kültürde ve teknolojide güçlü bir Devlet olma idealimize her geçen gün daha da yaklaşmaktayız.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu; ardından ana sınıfı öğrencileri gösterilerini sundu; Lise öğrencileri Atatürk’ün gençliğe hitabesini okudu. 29 Ekim kutlamaları kapsamında Didim Belediyesi Halk oyunları ekipleri 102. Yıla özel 102 kişilik ekiple halk oyunları gösterilerini sergiledi; ardından halk oyunları ekipleri gösteri yaptı.

Kutlamalar kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Kutlamalar geçit töreniyle sona erdi.







