Öğrencilere önemli uyarı Öğrencilere önemli uyarı

Vatan Partisi Aydın Büyükşehir Belediye Adayı Av. Zühre Genişel ve Vatan Partisi Kuşadası Belediye Başkan Adayı Ayşe Handan Ersin bir basın açıklaması yaparak, TMMOB Kuşadası Temsilciliği tarafından 31 Mart Yerel Seçimleri’ne katılan siyasi partilerin dikkatine sunulan, ‘Yerel Yönetimler Bildirisi’ kapsamında ortak bir açıklama yaptı.

YEREL YÖNETİM BİLDİRİSİ TARAFIMIZCA İNCELENMİŞTİR

TMMOB Kuşadası Temsilciliği ve Kamoyuna başlığı ile paylaşılan açıklamada, ‘TMMOB Kuşadası Temsilciliği tarafından 31 Mart Yerel Seçimlerine katılan siyasi partilerin dikkatine sunulan ‘Yerel Yönetimler Bildirisi’ tarafımızca incelenmiş ve açıklama yapma gereği duyulmuştur’ denildi. Açıklama, ‘Belirtilen bildirinin DEM PARTİ, EMEP ve TİP tarafından imzalandığı bilinmektedir. Bu durum karşısında adı geçen bildiride yer alan “Yerel yönetimlerin temel görevlerinden olan sağlıklı, yaşanabilir ve güvenli kent mekânının oluşturulması için doğal varlıkları, ekolojik, tarihi, kültürel, toplumsal değerleri koruyan, yaşatan, geliştiren, kamu yararını temel alan bir arazi kullanımı ve bütüncül planlama yaklaşımı önkoşuldur. Bütüncül yaklaşımdan ve kamu yararı anlayışından uzak; rant odaklı projelere teslim edilen kentlerin ortak kaderi plansızlık ve denetimsizliktir.” Şeklindeki tespitlerin, imzacı HDP/DEM Parti ve destekçileri bir arada anılmasının mümkün olmadığı açıktır’ şeklinde devam etti.

VATANSEVER, BÖLÜCÜLÜĞE GEÇİT VERMEYEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA DAVET EDİYORUZ

HDP/DEM Parti’nin şehirleri yangın yerine çeviren, belediye kaynaklarını bölücü terör örgütüne peşkeş çeken, sözde özerklik adı altında ülkenin birliğini, bütünlüğünü hedef alan, vatandaşın canına malına kasteden eylemeleri ortadadır. Şehirlerin güvenliğinin önündeki en büyük engel ABD destekli terörün şehirlerde tutunmaya çalışmasıdır. Türk Ordusu ve Türk Polisi’nin bölücü ve gerici terör ile silahla mücadele ettiği koşullarda terörün eli ayağı olan ve teröre alan açmaya hizmet eden DEM Parti ve destekçileri ile ne şehirlerin güvenliği sağlanabilir, ne de kamu yararını gözeten, halkın sağlıklı koşullarda yaşadığı, rantın bitirildiği bir belediyecilik anlayışı sergilenebilir. Bu haliyle DEM Parti ve destekçilerine alan açmaya hizmet eden bu bildirinin tarafımızca imzalanması ve HDP /DEM Parti ile bırakın siyaset düzlemini, bu metin üzerinde dahi yan yana gelinmesi mümkün değildir. TMMOB Kuşadası Temsilciğinin HDP/DEM ve destekçileri ile yan yana gelmesini de doğru bulmadığımızı belirtir, vatansever, bölücülüğe geçit vermeyen belediyecilik anlayışında kararlılığa davet ederiz.
 

Kaynak: AYLİN ESER