Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından Merkez Yemekhanede düzenlenen iftar programına; Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuh Kılıç ve Prof. Dr. Erkan Salan, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran ile Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Gürcistan, Afganistan ve İran gibi Türkiye’ye eğitim amacıyla gelen 28 farklı ülkeden uluslararası öğrenciler yer aldı.

ADÜ’DE 616 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ

Araç sahipleri dikkat! Yeni detay belli oldu, 1 Mayıs'ta yürürlüğe giriyor ve yüzde 30 zam! Araç sahipleri dikkat! Yeni detay belli oldu, 1 Mayıs'ta yürürlüğe giriyor ve yüzde 30 zam!


ADÜ’de öğrenimine devam eden 616 yabancı uyruklu öğrenci olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, çeşitli ülkelerden gelerek ADÜ’de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin üniversiteye değer kattıklarını ve kültürel olarak üniversitemizi zenginleştirdiklerini ifade etti. Kendisinin de bir dönem Almanya’da okuduğunu söyleyen Rektör Kent, “Ramazanda ailenizden uzakta, buradasınız. Yabancı bir ülkede yaşamanın sıkıntılarını ben de yaşadım, o yüzden sizleri anlayabiliyorum. Sizler bizlere emanetsiniz. Her geçen yıl Üniversitemizdeki uluslararası öğrenci sayısının artmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Biz, sizleri Türkiye’nin gönül elçileri olarak görüyoruz. Burada gördüğünüz eğitimi, güzellikleri ve misafirperverliği ülkelerinize döndüğünüzde katbekat artırarak çoğaltın” dedi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ