Karacasu'da uçurtmalar havalandı, çocuklar eğlendi Karacasu'da uçurtmalar havalandı, çocuklar eğlendi

Derneğin bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdiği “bir kaşık tarhana sizden, pişirmesi bizden” etkinliği bu sene Ticaret Odası İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. Yaklaşık 1500 kişilik öğrenci, veli, öğretmen ve dernek üyelerinin yer aldığı topluluğa ikram yapıldı. Yoğun ilgi gören etkinlikte öğrenciler ile öğretmenlerin hep birlikte tarhana çorbası içmesi sıcak görüntülere sahne oldu. Sağlıklı Yöresel Lezzetlerin ustası, Hayri Usta Lokantası’nın işletme sahibi Hayrettin Dincil’in elleriyle pişirdiği çorba hem öğrenciler hem veliler hem de öğretmenler tarafından beğenilerek övgüler aldı. Bazı çocuklar hayatlarında ilk kez tarhana çorbası yediklerini ve çok lezzetli bulduklarını dile getirdiler.

Kultur Ve Turizm Derneginden Kazanlar Dolusu Tarhana Etkinligi 451350 E8Aba9A6785E441B7C30622Fd11Baa10

“TARHANA TÜRK MUTFAĞININ EN ÖNEMLİ UNSURUDUR”

Tarhananın yoğrulurken sevgiyi, içilirken de bağışıklığı arttırdığını söyleyen dernek yönetim kurulu başkanı Fatma Yazıcı yaptığı açıklamada, “Her ülkenin yemek kültürü ve geleneksel yemekleri çok önemlidir. Ayrıca her ülkenin kendisine özgü olarak bilinen bazı yiyecek ve içecekleri bulunmaktadır. Tarhana da Türk mutfağının en önemli unsurlarından bir tanesidir. Her ne kadar yörelere göre yapılışı ve pişirilmesi farklılık gösterse de bizim kültürümüzün bir parçası ve besin değeri çok yüksek bir yiyecektir. Buradaki amacımız soğuk kış gününde öğrencilere çorba ikram ederek sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamak istedik. Bunun yanında bizim öz kültürümüz olan tarhanayı bütün çocuklara tanıtmak, birlik ve beraberlik içinde içilen çorbanın güzelliğindeki lezzeti tattırmak istedik. Günümüzün en büyük sorunlarından birisi sağlıksız beslenme. Sağlıksız tüketilen fast food tarzı yiyecekler yerine çocuklarımızı anne eli değmiş Türk mutfağının eşsiz besleyici lezzetleriyle tanıştırmamız gerekiyor. Bu sayede hem sağlıklı beslenmiş hem de kültürümüzün ana unsuru yiyeceklerimizle tanışmış oluyorlar. Türk mutfağının en önemli unsurlarından olan tarhana çorbasının yapımında bizlerden desteklerini esirgemeyen Hayri Usta Lokantası’nın işletme sahibi Hayrettin Dincil’e ayrıca teşekkür ediyoruz. Kültürümüzün parçası tarhana çorbamız gerçekten çok güzel bir çorba ama Hayri Ustamızın elinden olunca hem lezzetli hem de çok özel oldu. Derneğimizin bu tür faaliyetleri devam edecektir. Hatta önümüzdeki günlerde “Çocuk Oyunları Festivali” yapacağız. Yine bizim çocukluğumuzun unutulmaz çocuk oyunlarını öğrencilerimizle birlikte oynayacağız” ifadelerine yer verdi.

“OKULUMUZDA SIK SIK SAĞLIKLI BESLENME ETKİNLİKLERİ YAPIYORUZ”

Okul müdürü Numan Kurt yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün hep birlikte çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Aydın Kültür ve Turizm Derneği yönetimine ve üyelerine çok teşekkür ederiz. Okulumuzda sık sık sağlıklı beslenme etkinlikleri düzenlemekteyiz. Dernek Başkanları Fatma Yazıcı ve Emine Gül Pekgöz Sana bize bu teklifle geldiklerinde kabul ettik. Tarhananın Türk mutfağındaki yeri tartışmasız çok önemli. Hatta ülkemizde pek çok çeşidi bulunmakta. Bunun nedeni ise yöresel olarak kullanılan ürün değişikliklerinden ve sunum şeklinden kaynaklanmaktadır. Bu özel lezzeti bugün öğrenci ve öğretmenlerimizle hep birlikte tattık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz”

Kultur Ve Turizm Derneginden Kazanlar Dolusu Tarhana Etkinligi 451350 85729329507B66B435B1A6Ea95Bd8D06

Kaynak: HABER MERKEZİ