Koçarlı Belediyesi’nin borcu 200 milyon lira Koçarlı Belediyesi’nin borcu 200 milyon lira

Ziyarette kentte yapılacak sosyal konutlar da ele alındı.
TBMM’de gerçekleşen ziyarette AK Parti Milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş, Ömer Özmen, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, eski Nazilli Belediye Başkanı Engin Kürşat Özcan ile ilçe başkanları yer aldı. AK Partili Milletvekilleri tarafından Aydın ve ilçelerindeki yatırımlarla ilgili belediye ve ilçe başkanlarının talepleri Bakan Özhaseki’ye sunuldu. Bakan Özhaseki, talepleri dinleyip yatırımların hayata geçirilmesi için gereken çalışmaların yapılması talimatını vereceğini ifade etti.

Aydinda Sosyal Konutlar Ne Durumda Bakan Ozhasekiye Kritik Ziyaret 465003 D76816403366742B3Cffb60E7F042770

SOSYAL KONUTLAR BİTİRİLECEK


Ziyaretin ardından açıklamada bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, kente yapılacak yatırımların takipçisi olduklarını söyledi. Bakanlığın Aydın’da hayata geçireceği önemli projeler olduğunu dile getiren Özmen, “Bu yatırımlarla birlikte sosyal konutlar noktasında vatandaşlarımızın beklentileri bulunuyor. ‘İlk evim projesi’ kapsamında TOKİ sosyal konutları için ilimizde geçtiğimiz yıl kuralar çekilmişti. Ancak Kahramanmaraş depremi sonrası deprem bölgesinde konutların inşa edilmesine öncelik verildi. Çekilen kurada ismi çıkanların hakları baki kalacak. TOKİ ihalesini yaptığı yerler bulunuyor. Bu kapsamda Koçarlı’da sosyal konutlar tamamlanmak üzere. Horsunlu’da bitti, Bozdoğan’daki konutların yapımı sürüyor. Bu devam eden projeler tamamlanacak ancak yeni yapılacak sosyal konutlarla ilgili deprem bölgesinin yeniden inşası bittikten sonra çalışmalara başlanacak” dedi.

STADYUM ÖNCELİKLİ YATIRIM


Özmen, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak ile yeni stadyum konusunu görüştüklerini ifade ederek, “Bakanlığın öncelikli gündemi arasında Aydın Adnan Menderes Stadyumu’nun inşa edilmesi bulunuyor. Fakat tasarruf genelgelerinden dolayı illerdeki yatırımlar öncelik sıralamasına alınıyor. Adnan Menderes Stadyumu’nun da öncelikli yatırımlar arasında olduğu bilgisini Bakan Bak’tan aldık. İnşallah en kısa zamanda stadyumun inşaatına başlanacak. Aydın’da bir stadyumun da bulunmaması nedeniyle bu yatırıma bir an önce başlanacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Muhabir: Kazım Yörükce