CHP Efeler İlçe Başkanı Süha Bayırlı ise AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş’ın afişlerinin kaldırılmadığını iddia ederek tepki gösterdi.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun çalışmalarının yer aldığı pankartlarının, AK Parti tarafından İlçe Seçim Kurulu'na verilen şikayet dilekçesi sonucunda kaldırıldığı iddia edildi.

Ysk Cercioglunun Afislerini Kaldirtti Chp Tepkili 451741 2C1F050Fa0997B0Ba320Bde84F625D98

"İTİRAZLARI YAPACAĞIZ"

Konuya ilişkin açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Barış Altıntaş, şunları kaydetti: “Yüksek Seçim Kurulu’nun bazı siyasi partilerin itirazı neticesinde isim ve fotoğraflı olan propaganda içerikli afişlerin sökülmesi yönünde bir kararı var. Bu karara saygımız sonsuz. Bunun dışında Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin isim ve fotoğraf olmayan ve hizmetlerimizi belirttiğimiz afişlerin kaldırmasında bir sıkıntı var. Bu karar uygulanıyor. Büyükşehir 'bu kadar yol yaptı' yazılı bir pankartı asamazsın ama büyükşehir çalışıyor gibi yazılı pankartı yayımlayabilirsiniz diye değişik uygulaması var. Bu çelişkiden dolayı da yetkili arkadaşlarla bir anlaşmazlık oldu. Bununla ilgili görüştük. YSK’nin kararlarını uyguluyoruz. Maddenin bizi ilgilendiren kısımlarıyla ilgili de itirazlarımızı yapacağız.”

BAYIRLI’DAN ÇİFTE STANDART İDDİASI

CHP Efeler İlçe Başkanı Süha Bayırlı ise AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş’ın afişlerinin kaldırılmadığını iddia ederek tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’nun çalışmaların yer aldığı pankartların kaldırılmasına tepki gösteren CHP’li Bayırlı, şu ifadeleri kullandı: “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu‘nun kentimize yaptığı onlarca hizmete projeye tahammül edemeyen AKP adayı Mustafa Savaş, siyasi gücünü kullanarak hizmet görsellerini kaldırttı. Görüyor musunuz, bu hizmetlerin duyulmasına dahi tahammülü yok. AKP hükümetinin hiçbir şey yapmamış olmasının hazımsızlığı öyle içlerine oturmuş ki; artık devlet gücünü kullanarak, zoraki yöntemlerle hizmetlerin bilinmesine dahi tahammül edemez noktaya gelmişler. Sizin cebri yöntemleriniz, sizin hukuksuzluklarınız, engellemeleriniz bu milletin çalışanla çalışmayanı ayıramayacağını mı sanıyorsunuz. Kıskanmayın, haset etmeyin. Ne yapsanız, adaleti çöpe bile atsanız, bu millet beceriksiz AKP’nin ne olduğunu bilir!”

Kaynak: HABER MERKEZİ