AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve 22 AB üye ülkenin büyükelçilerinin katıldığı geziye Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu da eşlik etti. Heyet, Kuşadası’nda önce Davutlar Değirmen Çiftliği içinde bulunan Zeytinyağı müzesini gezdi. Müze yetkililerinden zeytin ve zeytinyağının asırlar öncesi başlayan yolculuğundan günümüze kadar olan işlenmesini tarihsel olarak inceleyerek hayranlıklarını belirttiler. AB heyeti daha sonra Caferli Mahallesinde 1982 Türkiye ve Avrupa güzeli Nazlı Deniz Kuruoğlu’nun çiftliğinde ağırlandı. Burada Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin (KUŞAKK) tarafından hazırlanan yöresel mutfağın tadına bakarak, ürettiği baskılı ürünleri inceledi. Köyüm güzelliğinde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

GÜNEŞİN BATIŞINI İZLEDİLER

Büyükelçi Berger ve beraberindeki heyet, tarihi dokuyla iç içe akşam güneşinin batışını izlemek için Kadı Kalesinde incelemelerde bulundular. Heyet en son Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı makamında ziyaret etti. Heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Kayalı; "Bu ilişkiler çok önemli, hele hele şu günlerde ve Avrupa Birliği ile ilişkilerinde yavaş yavaş ılımlı olması pozitif yöne gitmesi açısından da bu ziyareti çok önemli buluyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

İNCELEMELER AYDIN'DA DEVAM EDECEK

Heyet Başkanı Büyükelçi Berger’de Kuşadası’nda olmaktan mutlu olduklarını, daha önce tek geldiğini diğer büyükelçilerin de burayı görmesini istediği için onlarla beraber tekrar geldiğini söyledi. Gösterilen yakın ilgiden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. AB Büyükelçiler heyeti daha sonra akşam yemeğinde Belediye Başkanı Özer Kayalı ile bir araya gelerek dostlukları pekiştirdi. Heyet 21 Ekim Pazar günü de Aydın’da bir takım incelemelerde bulunacak.