Kuşadası Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Kuşadası Şubesi iş birliğinde düzenlenen söyleşiye Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, ADD Kuşadası Şube Başkanı Nazan Bozkurt ve üyeleri, CHP İlçe Yönetimi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 'LAİKLİĞİ BAĞIMSIZLIĞI SAVUNANLARDAN HEP KORKMUŞLARDIR'

Açılış konuşmasında İbramaki Sanat Galerisini dolduran katılımcılara teşekkür eden ADD Başkanı Nazan Bozkurtrek korku toplumu yaratılmaya çalışıldığını dikkat çekerek, "kapalı kapılar ardından yürütülen karanlık ilişkilerden beslenenler tarih boyunca hep korkmuşlardır. Laikliği, tam bağımsızlığı savunanlardan hep korkmaya devam edecekler" dedi.

 'HERŞEY ORTADA'

 Engin Poyraz konuşmasında bugüne kadar 36 kitap kaleme aldığını belirterek, yazmaya olan isteğinin araştırmaya olan ilgisinden kaynaklandığını ifade etti. Türkiye’deki siyasi yapılar hakkında geniş araştırmalarda bulunduğunu belirten Poyraz, tarikatların uzun yıllardır siyaset ile ilişki içerisinde olduğunu söyledi. İktidar ve cemaat ilişkisinin geldiği noktayla ilgili açıklamalarından dolayı cezaevlerinde yattığını söyledi. Kuşadası’nda gördüğü ilgiden mutluluk duyduğunu belirten Poyraz davetlerinden dolayı Kuşadası Belediyesi ve ADD Kuşadası Şubesi’ne teşekkür etti.
 Söyleşinin sonunda Ergün Poyraz okurları için kitaplarını imzaladı.