Nazilli Belediye Meydanı'nda KKTC kültürünü tanıtmak amacıyla, Kıbrıs Türk Kültürü Etkinliği gerçekleştirildi. KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ve Koordinatör Ayhan Bıçakçı’nın 15 kişilik ekiple KKTC kültürünü tanıttığı geceye, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve çok sayıda vatandaş katıldı. Nazilli'den Grup Katre'nin canlı müzik sunumu ile başlayan gecede, Kuzey Kıbrıs’tan gelen ekipler, yöresel kına gecesi, dans, müzik şöleni sundu, KKTC’ye özgü yöresel ikramları tanıttı.

“TÜRKİYE BİZİM DE VATANIMIZDIR”

Belediye meydanında yapılan açık hava etkinliğinde, Nazilli’de olmaktan çok mutlu olduklarını ifade eden KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, “Nazilli’de olmaktan mutluyuz. Kısmet oldu, değerli başkanımızla görüştük, ekibimizle buraya geldik. Bizler sizler ile bütünüz. Türkiye bizim de vatanımızdır. Bizi sizlerden ayıran tek şey, aramızdaki bir denizdir. Biz bugün burada birbirimize benzeyen kültürümüzü yaşamaktan mutluyuz. Burada sizler ile birlikte olmaktan mutluyuz” ifadelerini kullandı.  

“KIBRIS BİZİM ANA VATANIMIZ GİBİ”

"KKTC bizim için her şey demektir" diyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Gencay Hanım bizim dostumuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın evladı. Bundan 4-5 yıl evvel Nazilli’de ağırlamıştık. Kendisiyle çokta iyi dostluğumuz var. Kıbrıs bizim ana vatanımız gibi. Kıbrıs bizim için her şey. Bu akşam da beraber olduk. Sağ olsun babaları sayın Derviş Eroğlu da aynı şekilde Kıbrıs için emek çaba sarf etti. Vatan olması için mücadele etti. Allah var etsin diyorum” şeklinde konuştu.