Afrodisias Müzesi içerisinde bulunan Sevgi Gönül Salonundaki serginin açılışına Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş, İlçe Müdürü Rahmi Şendalgıç, Ziraat Odası Başkanı İbrahim İren, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Karacasu Kaymakamlığı SYDV Müdürü Mustafa Geçmez, çevre ilçelerden gelen Tarım ve Orman Müdürleri, ilçede faaliyet gösteren tarımsal kooperatif başkanları ve muhtarlar katılım sağladı.

AMAÇ TARIMA VE TOPRAĞA DUYARLILIK GELİŞTİRMEK

Açılış kurdelesinin kesilmesinden önce İl Müdürü Altıntaş sergiyle ilgili kısa bir konuşma yaptı. Müdür Altıntaş yaptığı konuşmada, "Değerli konuklar bakanlığımızca düzenlenen fotoğraf sergisi vesilesiyle bir araya geldik. Bu yıl bakanlığımız ve Denizbank işbirliğinde tarım, orman ve insan konulu fotoğraf yarışmasının 13.sünü gerçekleştirdik. 2009 yılından bu yana da bu yarışmayı gerçekleştiriyoruz. Tarımın, toprağın, ormanın, suyun önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmelerle tarım, orman, çevre, doğa ve insan ilişkilerinin belgesel olarak arşivlerde yerini alması için bu fotoğraf yarışmasını yapıyoruz" dedi.

"SEN ÜRET YETER"

Sözlerini sürdüren Altıntaş, "Bu yıl ki tema kategori konusu, 'Sen Üret Yeter' olan yarışmaya bin 210 katılımcı 6 bin 635 eserle katılmıştır. Değerlendirmeler neticesinde 6 kategoride 8 eser ödül almaya hak kazanırken 120 eser sergilenmeye değer bulundu. Çok değerli katılımcılar, Aydınlılar, Aydın'ın dışından gelenler 13-16 Kasım tarihleri arasında memleketimizden etkileyici anların ölümsüzleştirildiği birbirinden değerli eserleri görme imkanı elde edecekler. Tüm halkımızı sergimize davet ediyor, konuklarımıza keyifli seyirler dilerek katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Kurdelenin kesilmesi ve serginin gezilmesi ile açılış etkinliği sona erdi.