Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, hayvansal gıda tüketmeyen veganlar için ürettikleri probiyotik soya peyniri projeleriyle, TÜBİTAK yarışmasında üçüncülük ödülü kazandı.
Abone Ol
TÜBİTAK PROJESİ
Dr. Öğretim Üyesi Olcay Boyacıoğlu, vegan gastrointestinal mekroflorasını desteklemek için geliştirdikleri "Probiyotik Tofu" projesinin TÜBİTAK 2209-A programından desteklendiğini belirtti. Boyacıoğlu, “Danışmanlığını gerçekleştirdiğim projemizi sahiplenerek, özveriyle çalışan ve bu başarıyı yakalamamızda büyük pay sahibi olan yeni mezun öğrencilerimiz Gıda Mühendisi Nursena Zeybekoğlu ve Gıda Mühendisi Hatice Özhan'a bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerim” sözleriyle ekibine teşekkür etti.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Aydın Ses Gazetesi sitemize
abone olun.