Kuşadası’nda halk sağlığı kapsamında, sahil bandı üzerinde yer alan El Heykeli önünde düzenlenen ‘Sağlık Sokağı’ uygulamasına, Kuşadalılar’ın yanı sıra yerli ve yabancı turistler tarafından da büyük bir ilgi ve katılım gösterildi. Vatandaşlar uygulama kapsamında açılan standtlarda ücretsiz sağlık taramalarını yaptırırken merak ettikleri konular hakkında da detaylı bilgi aldı. Uygulama bugün saat 16.30’a kadar vatandaşlara hizmet verecek.

Sagligi Sokagi Kusadasinda Vatandaslarla Bulustu 471250 F6C5F94A75035D70700E00D92A029385

SAĞLIK SOKAĞI’NDA GENİŞ KAPSAMLI OLARAK VATANDAŞLARA HİZMET VERDİ

Genel Sağlık kontrolleri ana başlığı altında tansiyon, şeker ölçümleri, sağlıklı beslenme, kanser taramaları, teknoloji bağımlılığı, organ bağışının önemi, hamilelere yönelik bilgilendirme içerikli konuların detayları paylaşılırken, isteyen vatandaşlar ücretsiz olarak tarama ve ölçümlere katıldı. İlk Yardım Uygulamalarına yönelik bilgilendirmelerin de yapıldığı uygulamada Heimlich manevrası, boğulmalarda ve nöbet geçirmelerde ilk müdahale çerçevesinde hayatın içerisinde büyük önem teşkil eden konulara yer verildi. En İyi Narkotik Polis Anne Trafik ve Jandarma ve KADES uygulama çerçevesinde de bilgi verilen program kapsamında, konunun uzmanı ekipler uyuşturucu ve yasaklı maddelerin insan sağlığına ne gibi psikolojik ve fizyolojik zararları olduğunu anlattı. Ekiplerin, katılım gösteren vatandaşlarla teker teker ilgilendiği program dahilinde, vatandaşlar uygulamanın Kuşadas’nda gelmesinden isteyen vatandaşlar merak ettikleri konular hakkında detaylı bilgi alma şansına sahip oldu.

Sagligi Sokagi Kusadasinda Vatandaslarla Bulustu 471250 5Ba8C0263C73E6B8Af949Cc7Bb6E9Cd6

UYUŞTURUCU MADDE BAĞIMLILIĞI STANDI DİKKAT ÇEKTİ

‘Sağlık Sokağı’ uygulamasının en önemli stantlarından bir tanesi olan ve En İyi Narkotik Polis Anne Trafik ve Jandarma ekiplerinin bağımlılık konusunun anlattığı stant hakkında bilgi aldığımız ekip üyesi, Uyuşturucu madde kullanımın önlenmesi konusunda çalışmalarının büyük bir titizlikle devam ettiğini anlatarak, ‘Bugün uyuşturucu madde bağımlılığının zararları ve korunma yolları hakkında vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Günümüzün en büyük sıkıntılarından bir tanesi Metamfetamin isimli uyarıcı maddedir. Kimyasal olduğu için her kalıba girebilen bu maddenin yaygınlığı diğer maddelere göre daha geniş olarak gözlemleniyor. Madde, belirli bir miktar alındığında kişinin direkt olarak merkezi sinir sistemine etki ederek, fiziki ve psikolojik dengesini bozuyor. Bu çerçevede bağımlı olunmadan kullanımın farkedilmesi ve erken müdahale büyük önem taşımaktadır. Bu noktada, T.C. İçişleri Bakanlığı Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu olan UYUMA programını da vatandaşlarımıza tanıtmak istedik. Yine, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’de bu konuda vatandaşlarımıza destek için her zaman hazır beklemektedir’ dedi.

Sagligi Sokagi Kusadasinda Vatandaslarla Bulustu 471250 7F55E0Fff864Edce5F25Da89D5C6B0C8

AYDIN UMKE’NİN ÇALIŞMALARI YİNE GÖZ DOLDURDU

Sağlık Sokağı uygulamasının bir diğer gözde stantı Aydın Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), standı gezen misafirlerine bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan bahsederek, yanlarında getirerek sergiledikleri malzemeleri hakkında da ayrıntılı bilgi paylaşımında bulundu. Konu hakkında açıklama yapan UMKE ekip üyesi, ‘2004 yılında kurulan ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir Kurtarma ekibiyiz. Aracımızı bir küçük hastane olarak düşünebiliriz. Aracımıza bağlı bir çadırımız bulunuyor ve gerekli durumlarda acil müdahale yapıyoruz. Yüzde 99 sağlık personelinden oluşan bir grubuz. Normal bir ambulansın ya da sağlıkçının müdahale edemediği kurtarma gerektiren durumlarda biz müdahale ediyoruz’ dedi.

‘Ses Gazetesi’ yazdı! ‘Başkan Günel’ o soruna duyarsız kalmadı ‘Ses Gazetesi’ yazdı! ‘Başkan Günel’ o soruna duyarsız kalmadı

Sagligi Sokagi Kusadasinda Vatandaslarla Bulustu 471250 Af1B712740357F30E8Dc0Ff3C5187733

Muhabir: AYLİN ESER