İsmi açıklanmayan bir kadın, saçlarının daha düz olmasını isteyerek bir güzellik salonuna üç kez gitti. Bu ziyaretler sırasında, kadının saçlarını düzleştirmek için yüzde 10 oranında glioksilik asit içeren bir krem kullanıldı. Ancak, düzenli olarak bu ürünü kullandıktan sonra kadın mide bulantısı, kusma, ishal, ateş ve sırt ağrısı gibi belirtiler yaşamaya başladı. Ayrıca, kafa derisinde uygulama sırasında yanma hissi yaşadı.

Doktorlar, kadının yaşadığı sağlık sorunlarının nedeninin glioksilik asit olduğunu belirttiler. Glioksilik asidin böbreklere zarar verebileceğini, uzun kristaller oluşturarak taş oluşturduğunu ve böbreklerin normal çalışmasını engellediğini ifade ettiler. Kadına akut böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Bu tarifle 15 günde karnınız dümdüz olacak; Yaza fit girmenin sırrı bu tarifte gizli... Bu tarifle 15 günde karnınız dümdüz olacak; Yaza fit girmenin sırrı bu tarifte gizli...

Bu vakada, saç düzleştirme işlemlerinde sıkça kullanılan glioksilik asit gibi kimyasal maddelerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuldu. Özellikle bu tür kozmetik ürünlerin içeriğinin dikkatlice incelenmesi ve kullanmadan önce uzman bir kişiye danışılması önemlidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ