Gündem

Rektör Bircan, A Haber’e konuk oldu

A Haber Kanalında yayınlanan Memleket Meselesi programına konuk olan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Afrin Harekatının 6. gününde Zeytin Dalı Operasyonunu değerlendirerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

  Programda, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın amacı, harekattaki son durum, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ele geçirdikleri stratejik noktalar, Türkiye’nin milli güvenlik stratejisi ve harekatın diğer ülkelerle olan ilişkilerimize yansıması gibi konular masaya yatırıldı.

"HAREKATI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ"

Yayının Hatay’dan gerçekleştiriliyor olmasının son derece anlamlı olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Rektör Bircan, “Hatay’a, akademisyen kimliğimizle burada olmanın önemini hissederek geldim. Zor şartlar altında Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştiren Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız ve bu harekatı sonuna kadar destekliyoruz” dedi. Güvenlik olmadan özgürlüğün olamayacağını söyleyen Bircan, bir ülkenin kendi toprağını savunmaya çalışması kadar normal bir şeyin olmadığını belirterek harekatın psikolojik ve diplomatik boyutları hakkında açıklamalarda bulundu.