Ünü ilçe sınırlarını aşan tahin diğer il ve ilçelerden de ilgi görüyor. Ramazan satışların yüzde yüz arttığını söyleyen helva ve tahin üreticisi Adnan Mete, vatandaşların taleplerine karşılık vermeye çalıştıklarını söyledi. Karacasu'da 1800'lü yıllardan bu yana helvacılıkla uğraşan ailenin 7. Kuşak temsilcisi Adnan Mete, tahin üretimi ve tahine olan ilgi hakkında bilgi verdi.
YAPIM AŞAMASI
Muğla Fethiye'den yerli susam aldıklarını ifade eden Mete, 'Susamın kabuğunu makinede çıkarıyoruz. Su havuzunda kabukla susam ayrılıyor. Yıkıyoruz. Fırına veriyoruz. Kavrulduktan sonra taş değirmende tahinin çıkmasını sağlıyoruz. Hafta bir iki sefer bu işlemi yapıyoruz. Satışa göre. Bazen 100 kilo bazen 300 kilo satıyoruz" dedi.
DİĞER İL VE İLÇELERDEN TAHİN İÇİN GELENLER OLUYOR
Ramazanda satışların arttığını ifade eden Mete, ,"Yüzde yüz oranında bir artış oluyor. Sahurda tüketiliyor Ramazanda. Tok tuttuğu için tercih ediliyor. Ayrıca susatmadığını söylüyorlar. Sade, pekmezli ve balla tüketiliyor. Diğer il ve ilçelerden de almaya gelenler oluyor. Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar, reflü, gastriti olanlar da bu rahatsızlıklarına iyi geldiğini söyleyerek tercih ediyorlar. Sade tüketiliyor. Mideye iyi geldiği söyleniyor. Doktorlar tavsiye ediyor" şeklinde bilgi verdi.