Çin otomobillerine uygulanan yüzde 40'lık ek gümrük vergisi ve dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD'nin Türkiye’de yatırım yapma kararıyla otomobil sektöründe büyük bir hareketlilik başladı. BYD'nin imzasıyla birlikte, Türk otomotiv sektörüne 27 yıl aradan sonra ilk kez doğrudan bir yabancı yatırım yapılmış oldu.

Yeni Vergi Düzenlemeleri Yolda mı? Otomobiller İçin ÖTV'ye Artış Geliyor Yeni Vergi Düzenlemeleri Yolda mı? Otomobiller İçin ÖTV'ye Artış Geliyor

100 BİN TL ZAM

Çin menşeli otomobillere yönelik yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulamasının dün itibariyle yürürlüğe girmesiyle birlikte, Çin'den ithal edilen otomobillerin fiyatlarına zam yapıldı. Otomotiv veri ve analiz şirketi Cardata'nın CEO'su Hüsamettin Yalçın'ın verdiği bilgiye göre, Türkiye’de en çok satan Çinli marka olan Chery, dün itibarıyla satış fiyatlarına ortalama 100 bin TL zam yaptı.

'FİYATLARIMIZ GÜNCELLENİYOR'

Bir diğer Çinli marka MG'nin internet sitesinde "fiyatlarımız güncelleniyor" ibaresine yer verilirken, Türkiye'de fabrika kurma kararı açıklayan BYD'nin ise dün itibariyle eski satış fiyatlarını koruması dikkat çekti. Woyah, Maxus, DFSK, Skywell ve Leap Motor gibi diğer Çinli otomobil markalarının da önümüzdeki günlerde fiyatlarını güncellemesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ