Kuşadası Ege Port Limanı’na sabah saatlerinde, dünyanın en büyük kruvaziyerlerinden ve Quantum Ultra sınıfının ikinci gemisi olan Odyssey of the Seas ile İtalya bayraklı AİDAblu demirledi. İki gemi ile toplam 6400 yolcunun giriş yaptığı kentte, hareketlilik sabahın erken saatlerinde başladı. Ülkeye giriş işlemlerinin ardından gün boyu Kuşadası'nda kalacak gemiden ayrılan turistlerin bir bölümü dünyaca ünlü Efes Antik Kenti’ni ve Meryem Ana Evi'ni ziyaret ederken, bir bölümü de Kuşadası çarşılarını ve kentin simgesi Güvercinada’yı gezdi. 

666

GEMİDEN İNEN TURİSTLER GÜVERCİNADA’YI GEZDİ 

Kuşadası’nın en önemli simgelerinden bir tanesi olan Güvercinada, bugün, gemiden inen yolcuların ziyaretçi akınına uğradı. Tur acentelerinin düzenlediği program ile 4 grup halinde, yaklaşık 150 kişiden oluşan yolcu grubu, tarihi Güvercinada Kalesi’ni gezdi. Kalede hatıra fotoğrafı çektiren turist gruplar ardından Kuşadası çarşısını gezmeye devam etti. Güneşten etkilenmemek için ellerinde şemsiyeleri ile kaleye çıkan yabancı turistler, kalenin surlarından, kendilerini Kuşadası’na getiren gemilerin fotoğrafını çekti. 

111

GEZİ TEKNELERİNİN TURLARI DA YOLCULARINI AĞIRLADI

Güvercinada’da bulunan tur tekneleri de hem gemiden inen yolcuların hem de yerli ve yabancı turistlerin bugün uğrak yeri oldu. Hava sıcaklığının 40 dereceleri gösterdiği kentte, vatandaşlar hem Ege’nin birbirinden muhteşem koylarında denize girebilmek hem de farklı bir gün geçirebilmek için tur teknelerini tercih etti. İlgiden memnun olduklarını belirten tekne sahipleri, farklı koylar görmek ve eğlenceli zaman geçirmek için vatandaşları turlarına davet etti. 

Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu

44433322255

Muhabir: AYLİN ESER