Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik'in, belediye başkan yardımcısı Selahattin Yılmaz ile birlikte belediyeyi diyalogsuz yönetmesi ve İlçe Örgütü ile Meclis Üyelerine yeterli bilgi akışı sağlamaması, gerginliğin tırmanmasına neden oluyor. Özellikle belediyedeki müdür değişiklikleri gibi önemli adımların meclis üyelerine danışılmadan atılması, meclis üyelerinin tepkisini çekiyor.

KRİTİK TOPLANTIYA KATILIM SAĞLANAMADI
3 Haziran’da partide yapılması planlanan toplantıya Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’in 1 haftalık yıllık izin alarak katılmaması, meclis üyeleri için hayal kırıklığı yarattı. Meclis üyeleri, Başkan Tetik ile doğrudan muhatap olmak istediklerini belirterek, başkan yardımcısı Selahattin Yılmaz ile özel konuları görüşmeyi reddetti. Bu durum, toplantıda grup kararlarının alınamamasına ve tansiyonun yükselmesine yol açtı.

Chpli Meclis Uyelerinden Baskan Ertugrul Tetike Tepki 476310 5Cd36F69E90Ff65D79552D20D36A10Cb

TETİK'E KARŞI TEPKİ: MECLİS TOPLANTISINA KATILMADILAR
Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik'in Ankara ziyareti nedeniyle şehir dışında bulunduğu meclis toplantısına, CHP'li 12 meclis üyesi ve Cumhur İttifakı'ndan iki üye katılmadı. Haziran ayı olağan meclis toplantısında 13 maddeyi görüşmek üzere toplanılan mecliste Esat Ergüler ve Yıldırım Demirören Tesisleri’ni içinde bulunduran Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi ile Pınarbaşı Aydın Toscalı Sahası ve Sümer Serkan Balcı Sahaları’nın aylık 100 TL’den 15 yıllığına Nazilli Belediyespor’a tahsisini içeren kararın iptali görüşüldü. Kritik toplantıya, CHP'li meclis üyeleri Gürel Çırpanlı, İrem Gürsoy, Hakkı Siber, Yezdan Yıldırım, İsmail Cilvez, Uğur Onat Erdağ, Ahmet Volkan Tamkan, Nezahat İçer, Gamze Arslan, Erşah Onur, Aybüke Yitim ve Gürel Kepenekli toplantıya katılmaması, Başkan Tetik’e karşı bir tepki olarak yorumlandı.

Nazilli’de kaza Nazilli’de kaza

Chpli Meclis Uyelerinden Baskan Ertugrul Tetike Tepki 476310 98C5148F6B8Daf06747B2447Eb789D01

PROTESTO SİNYALLERİ
Cumhuriyet Halk Partisi’nin İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantının ardından meclis toplantısına katılım sağlanmaması, Başkan Tetik’e karşı antidemokratik tutumun devam etmesi durumunda protestoların süreceğine işaret ediyor. Meclis üyeleri, ‘birlikte yöneteceğiz’ söylemlerinin hayata geçirilmesini talep ederek, aksi halde protesto etmeye devam edeceklerini belirtti. Cumhur İttifakı’nda Suat İşbilen ve Sevgül Batur’un oturuma katılmaması ile kritik toplantıda Cumhur İttifakı grubu çoğunluğu CHP’ye kaptırdı. 9’a 8 üstünlük kuran CHP, Nazillispor’un geleceğini ilgilendiren gündem maddesini meclisten geçirmeyi başardı.

Chpli Meclis Uyelerinden Baskan Ertugrul Tetike Tepki 476310 Cacb7B730B9F7Bf3003Ecd1E1A409E20

NAZİLLİ BELEDİYESİ'NDE SULAR DURULMUYOR
Nazilli Belediyesi'nde yaşanan bu kriz, CHP'nin yerel yönetiminde birlik ve beraberlik arayışının önemli bir sınavı olarak görülüyor. Belediyede alınan kararların şeffaf ve demokratik bir şekilde meclis üyeleriyle paylaşılması, parti içi demokrasi açısından da kritik önem taşıyor. Her fırsatta şeffaflık ve birliktelik vurgusu yapan Başkan Ertuğrul Tetik’in bu süreçte nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

Muhabir: ÜMİT ÖZMEN