Nazilli Belediyesi, kulüp tesislerinde bulunan personeli geri çekerek, önümüzdeki sezon otobüs ve lojistik destek sağlanmayacağı belirtildi. Nazilli Belediyespor Başkanı Şahin Kaya, bu sabah Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması düzenleyerek Nazilli Belediyesi’nin siyah beyazlı takıma destek olmayacağı haberini kamuoyuyla paylaştı.

Nazilli Belediyesporda Kriz Devam Ediyor Baskan Yardimcilarindan Aciklama Geldi 468934 9F8A05E5B0C8Bcb54F43F4B709Ec465C

Nazilli Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Mutlu ve Selahattin Yılmaz konuya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kuşadası'nda kulaçlar Atatürk'ü anmak için atıldı Kuşadası'nda kulaçlar Atatürk'ü anmak için atıldı

“ŞİRKET OLUNCA UYGULAMA FARKLI”

Nazilli Belediye Başkan Yardımcılarından Kadir Mutlu, karardan bir sporsever olarak rahatsızlık duyduğunu belirtip, belediyenin içinde bulunduğu ekonomik durumunı öne sürdü.

Mutlu yaptığı açıklamada bütçenin el vermediğini, belediyedeki sıkıntılar çözülemediği için böyle bir karar alındığını ifade ederek, “Nazilli Belediyespor değil, artık anonim şirketi. Şirket de işi değiştiriyor. Nazilli Belediyespor iken de çok şeyde savunma yaptık. Şirket olunca da uygulama farklı. Ben sporun içinden gelen bir adamım tabiki canımı sıkar ama ortadaki durum da bu” dedi.

Nazilli Belediyesporda Kriz Devam Ediyor Baskan Yardimcilarindan Aciklama Geldi 468934 A1Da4D1626591Bd0Fed40551Fb07C7C3

Normal şartlar altında her fırsatta belediyelerin spor kulüplerine destek verebileceğini dile getiren Kadir Mutlu, “Belediyelerin profesyonel şubelere kaynak aktarması yasak. Amatör şubeler üzerinden aktarma yapıyorsunuz. A.Ş. olunca tamamen profesyonelsin” ifadelerine yer verdi.

“ŞU AN DESTEK VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Öte yandan bir diğer başkan yardımcısı Selahattin Yılmaz ise Nazilli Belediyespor ile ilgili Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’in bir basın açıklaması yapacağını belirterek, “Dün arkadaşlar bize geldiğinde destek istediler. Bütçemizde böyle bir bedel yok. Farklı öneriler getirdiler ve yasal bir dayanak bulamadık. Bu bütçeyle destek olamayacağımızı söyledik. Kaldı ki belediyelerin spor kulüplerine yardım etmek gibi bir bütçesi yok. Sayıştay raporlarında da ciddi eleştiriler yapıldı. Önceki başkanlarına da kamu zararı çıkarıldı. Nazillispor A.Ş. oldu. Oraya böyle bir destek vermemiz mümkün değil. Ben Nazillispor’a destek vereceğimi seçimden önce açıklamadım” diye konuştu.

Muhabir: M.NAZLI ALTINAYAR