Nazilli Belediyesi'nde yaklaşık 2.5 yıldır süren ruhsat krizi, işletme sahibi Yaşar İlbay'ın yerel medyada köşe yazıları yazması ve sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapmasıyla gündemde kalmaya devam ediyor. İlbay'ın avukatı Selahattin Yılmaz’ın, belediye başkan yardımcısı olduktan sonra makamını şahsi işlerine alet etmesi ise dikkat çekti. İlbay daha önce ise bir yerel gazeteye yaptığı ‘Nazilli Belediyesi’nden bir yetkili benden 1 milyon TL borç istedi. Vermediğim için cezalandırılıyorum’ çıkışıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Avukatının Makamını Kullandı!

Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Yılmaz, avukatlığını yaptığı Taşkonak Restaurant dosyasını belediyedeki görevine rağmen takip etmeye devam etti. Yılmaz’ın bu dosyada, belediye personeline baskı yaparak şikayetlerini geri çekmelerini istediği iddiaları ortaya çıktı.

Makamı Güç Olarak Mı Kullanmak İstedi?

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelleri Osman A. ve Musa S., Yaşar İlbay'ı 'memura mukavemet ve iftira' nedeniyle şikayet etmişti. Başkan Yardımcısı Selahattin Yılmaz, 14 Mayıs’ta görülecek dava öncesinde personeli makamına çağırarak şikayetlerini geri çekmelerini istedi. Personelin bu talebi reddetmesi üzerine Yılmaz'ın rahatsız olduğu iddia edildi.

Nazilli Belediyesinde Kriz Bitmiyor 476963 2877C141F6B71C0C0Fa06579E99D53De

İmar Müdürü Bu Nedenle Mi Görevden Alındı?

Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, bir hafta izne çıkmadan önce İmar ve Şehircilik Müdürü Işıl Katlan Karasulu'yu görevden aldı. Karasulu'nun, Taşkonak Restaurant'ın ruhsatını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Yapı Kayıt Belgesinin iptal edilmesi nedeniyle onaylamadığı öğrenildi. Yeni atanan müdürün bu dosyayla ilgili nasıl bir karar vereceği ise merak konusu oldu.

Nazilli'de başarılı operasyon; 1 gözaltı Nazilli'de başarılı operasyon; 1 gözaltı

Nazilli Belediyesi'nde yaşanan bu kriz, belediye yönetimi ve personeli arasında ciddi bir gerilime neden oldu. Gelişmeler, yerel medyada ve kamuoyunda yakından takip ediliyor.

Muhabir: ÜMİT ÖZMEN