Belediyenin durumunun beklediklerinden kötü olduğunu görseler de önlemleri hızlı bir şekilde almaya başladıklarını ifade eden Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, "Bunlar ilk anda bizi de korkutmuş olmasına rağmen Karacasu halkının hiç korkmamasını rica ediyorum. Bizler bu işi başarırız. Kendimize sonuna kadar güveniyoruz. İyi ki bizler kazanmışız, iyi ki önlemler alıyoruz. Karacasu'yu güzel geleceklere hazırlayacağız. Kendimize çok güveniyoruz" ifadelerini kullandı. Açığın daha da büyümemesi için belediyeye ait bazı mülkleri üzülerek satmak zorunda kalacaklarını ifade eden Büyükyapıcı, "Kangren olmadan vücudu kurtarmamız gerekiyor" diyerek konunun hassasiyetinin ortaya koydu.

NASIL BIRAKTINIZ, NASIL BULDUNUZ?

"5 yıl önce devrettiğiniz belediye ile 5 Nisan'da devraldığınız belediye arasında ne gibi farklar gördünüz? Sizi en çok neler şaşırttı?" sorusuna yanıt veren Büyükyapıcı, "5 yıl önce görevi devrederken çok şükür iller bankası dahil bir kuruş borcumuz yoktu. Devir teslim töreninde de bunları açıklamıştık. Alnımızın akıyla o dönemi tamamlamıştık. Şu an devraldığımız belediyede aşılması çok güç bir borç yığını ve darmadağınık bir belediye teslim aldığımız düşünüyorum. İnşallah bunları düzenleyip derleyip toparlamak bizlere nasip olacak. Ben kendime de ekibime de sonuna kadar güveniyorum. İnşallah bunların üstesinden geleceğiz" yanıtını verdi.

B A D037~1

"TEMEL BELEDİYE HİZMETLERİNDE BİLE BÜYÜK EKSİKLER VAR"

"Borç dışında belediye işleyişi konularında da eksikler gördünüz mü?" şeklindeki sorumuza yanıt veren Büyükyapıcı, "Maalesef hepsinde var. Seçimden önceki konuşmalarımda da beyan etmiştim. Bir belediye başkanının 'çöp toplayacağım, parke döşeceğim' şeklinde belediye başkanlığına aday olması kadar ayıp birşey yok. Bunlar temel görevler zaten. Ama mezarlıkları bayramda alelacele temizletebildiğim kadar temizlettim ama çok kötü durumda. Paralarımız çok kötü durumda. Şehir içindeki tuvaletlerimiz öyle. Ekiplerimizi toplayıp buraların temizliğine yönelttim. İşleyişte de büyük bir curcuna var. Alet edevatlar hepsi çok kötü durumda. Makam arabası binilir gibi değil. Yani her şeyin ele alınması gerekiyor. Ama en çok üzen boyumuzu çok aşan bütçemizi çok aşan borç durumu" şeklinde konuştu.

Ülken, İran’da temaslarda bulundu Ülken, İran’da temaslarda bulundu

"BORÇLARI ÖDEMEK İÇİN BİRKAÇ MÜLKÜ SATACAĞIZ"

"Saptadığınız başka sorunlar var mı ve çözümleriniz neler olacak?" şeklinde soruya yanıt veren Büyükyapıcı, "En büyük sorun bütçe sorunu. Hamlelerimizi yapacağız. Benzinlikte sorunlar var. 100 ton gibi bir anlaşma yapılmış. 50 ton ancak kullanılabilen bir yakıt tüketimi var. Bunu hemen 8 milyon 200 bin lira gibi borç yığını şeklinde gözümüze çarpan bir rakamı var. Bunu önlemek mümkün. Satışları arttırmanın yolunu bulmamız lazım. Birçok alternatif düşündük. Tanker alıp satmak gibi, kurumlarla anlaşma yapıp bu cezaları önlemek gibi. Halk bankasından son dönemde alınan 5 milyonluk bir kredi var. Bu kredi çok büyük bir yük getiriyor. Değişken faizle alınmış bir kredi değişken faizli olunca hemen bu ay getirdiği 400 bin liralık bir yük var. Bu bütçe bizim çok üstümüzde. İlk iş olarak bu değişken faizli kredilerin kapatılması bu deliklerin kapatılarak bütçenin ayarlanması gerekiyor. Bunun yolu da sanırım birkaç mülkü satmaktan geçecek. Yani kangren olan bir bölgeyi temizlemediğiniz sürece o kangren yayılır. Çığ gibi büyür. Bütçemize göre gelirimizi giderimizi düzenlememiz gerekiyor. Almaya çalıştığımız önlemler, yapmaya çalıştıklarımız var. Biz kendimize ekibimize çok güveniyoruz. İnşallah bunların üstesinden geleceğiz. Zor bir dönem bizi bekliyor. Önlemlerimiz hazır. Kadrolarımızı yeniden düzenleyeceğiz. Ekibimizi kuracağız. Bunların derleyip düzenlenerek çalışması devam edecek" ifadelerini kullandı.

"MUHAKKAK RADİKAL KARARLAR ALACAĞIZ"

Radikal kararlar alıp almayacakları şeklindeki soruyu yanıtlayan Başkan Büyükyapıcı, "Muhakkak radikal kararlar alınacak. Gelir gider dengemizi düzenledikten sonra ekibimizi kurmamız gerekiyor. Dışa çok bağımlı olmamamız kendi içimizde bir çok işimizi görebilmemiz gerekiyor. Bizim taş döşeyen ekibimiz vardı. Duvarları ören ekibimiz vardı. Kepçemizi grayderimizi kullanan usta ekiplerimiz vardı. Bu ekiplerin doğru yönlendirilmesi onları yöneten kadroların da iyi olması gerekiyor. Bu ekipler yeniden organize ediliyor. Yani herkes kendi işine dönecek. Ekskavatör şoförü olan bir adamı çöpte kullanmak kadar mantıksız bir şey yok. Bir bakıyorsunuz adam taş ustası, duvar ustası adam başka yerlerde kullanılıyor. Bunların doğru yönlendirmesi, eksik olanların tamamlanması gerekiyor. Fazla olanların da bütçemize göre değerlendirmesi gerekiyor. Bu akış sağlandıkça da bu işler rayına oturacak. Bu anlamda biz ekibimize sağcısı, solcusu her kesimden çalışan personelimize de çok güveniyoruz. Onları doğru kullandığımızda da doğru çözümleri üreteceğimize yürekten inanıyoruz" dedi.

"55 MİLYON DEMİŞTİK AMA 60-70 MİLYON BİLE OLABİLİR"

Önceki Belediye Başkanı Mehmet Erikmen'in bayramdan sonra açıklama yapacağı yönündeki beyanı hatırlattığımız Büyükyapıcı, detaylı açıklama için Erikmen'in açıklamasını beklemenin doğru olacağı kaydetti. Bu konuda konuşan Başkan, "En güzeli açıklamayı beklemek ama sanıyorum çok birşey değişeceği yok. O görünen listeden tazminatını alamadığı için gelenler, iscimizin maaşını ödemediği hatta parkın altında yapılan inşaattan kaçıncı hak edişi verdikleri ve paralarını alamadıkları şeklinde artılar geliyor. Eksilme yok. Açıklama da inşallah iyi olur. '9 milyon borcumuz var, 10 milyon alacağımız var' şeklinde beyanı umutlandırdı bizi ama yukarı çıktık 55-56 milyon ve bu görünmeyenlerle 60-70'lere doğru giden bir rakamla karşılaştık. İnşallah böyle olmaz. Güzel haberler bekliyoruz. İnşallah iyi haberler verir bizi umutlandırır. Şunu da ilave etmek istiyorum. 700 bin liraya yapılan sokak aydınlatmaları var. Bir de hızlıca 100 bin liralık icra çıkmış. Nasıl bu kadar hızlı icra kararı alınıyor. 4 eşit takside bölünmüş. Gider ayak belediyeyi öldürmek istemişler. Bayramdan önce çocukların maaşını ödeyecek kadar bile para yoktu. Bulduk buluşturduk. Hallettik" değerlendirmesi yaptı.

B A S K A N~1

TAZMİNATLARINI ALABİLMELERİ İÇİN İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER İDDİASI

"MHP yönetiminin göreve gelmesinden sonra işe alınan bazı işçilerin siz görevi devralmadan tazminatları alabilmeleri için işten çıkarıldığı iddiaları kamuoyuna yansıdı, bu konuda neler söylemek istersiniz" sorusunu yanıtlayan Büyükyapıcı, "Ayın 2'sinde çıkardığını fark ettiğimiz 3 işçinin görevlerine dönmeleri için kendilerine bildirdik. Dönmeleri yönünde çaba harcıyoruz. Şirket üzerinden çıkarıldıkları için şirket için atadığımız yetkili arkadaşımızın resmi gazetede yayınlanmasından sonra da resmi olarak yine çağırma yapacağız. Geri dönmelerini bekliyoruz. Bu para hepimizin parası. Bu bütçeyi doğru kullanmamız lazım. Gereksiz hamlelere gereksiz çıkarmalara ihtiyacımız yok. Doğru hamle yapıp doğru işler yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"KARACASULULAR KORKMASIN, BAŞARACAĞIZ"

Röportajın sonunda Karacasululara seslenen Büyükyapıcı, "Bütün bu gelişmelere, açıklara rağmen ben kendime ve ekibime çok güveniyorum. Doğru hamleler yapıp gelir gider bütçemizi dengeledikten sonra hiçbir işimizin aksamadığını, her işimizi düzenle tertemiz yapıldığını görecekler. Bunlar ilk anda bizi de korkutmuş olmasına rağmen Karacasu halkının hiç korkmamasını rica ediyorum. Bizler bu işi başarırız. Kendimize sonuna kadar güveniyoruz. İyi ki bizler kazanmışız, iyi ki önlemler alıyoruz. Karacasu'yu güzel geleceklere hazırlayacağız. Kendimize çok güveniyoruz" dedi.

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK