Şubat 2022’den bu yana Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne hiç katılmayarak, halkın talep ve sorunlarına sırtını dönen Germen’in yerel seçimler öncesinde ise başkanlık sevdası ağır bastı. Germencik Belediye Başkanlığı’na talip olunca, halkı hatırlayan Germen’in “Seçimi kazandığımızda halkımız hak ettiği hizmetlere kavuşacak” sözü ise kamuoyunda karşılık bulmayarak havada kaldı.

Aydın’da 31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimlere Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti ile iş birliğinde girme kararı alan MHP’ye Germencik de bırakılmıştı. 2014-2019 yılları arasında MHP’nin elinde olan ve 2019’da yapılan son yerel seçimlerde belediye başkanlığını Millet İttifakı’ndan CHP’ye kaptıran MHP, seçim planlarını belediye başkanlığını yeniden kazanmak üzerine hazırladı. Başkanlığa ise Halit Germen, Adil Gökçen, İsmet Akın, Ziya Karapelit ve Erdinç Vural talip olarak, aday adaylığı başvurusu yaptı. MHP Genel Merkezi, belediye başkan aday adaylarından ise Halit Germen’i aday gösterme kararı aldı.

Baskanlik Sevdasi Sirtini Dondugu Halki Hatirlatti 450166 C0624A8Dd2071C9203E05Da37F627Ac4

SESSİZ KALDI
Son yerel seçimlerde MHP’den Aydın Büyükşehir ve Germencik Belediye Meclis üyeliğine seçilen Germen, meclis karnesi ile adeta devamsızlıktan sınıfta kaldı. Germencik Belediye Meclisi üyeliğinde ikinci dönemi olan Germen, son 5 yıldır görev yaptığı ve ara sıra katıldığı mecliste genellikle sessiz kalmayı tercih etti.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN ELİNİ ZAYIFLATTI
Kendisinden hizmet etmesini ve ilçe haklarını savunmasını bekleyen halkın, sorun ve talepleri ile ilgili mecliste neredeyse hiç konuşmayan Germen, Germencik Belediye meclisini aksatmakla kalmayıp, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de Şubat 2022’den bu yana da hiç uğramadığı ortaya çıktı. Germencik’i yaklaşık 2 yıldır Büyükşehir Meclisi’nde temsil etmeyen ve halkın sorunlarını çözmek için adım atmayan Germen, Cumhur İttifakı meclis üyelerini, Büyükşehir Meclisi’nde görüşülen bazı tartışmalı kararlarda eksik bırakarak, ittifakın elini zayıflatmıştı. Halkın teveccühü ile seçildiği meclis üyeliği görevinde, pasif bir görünüm sergileyen Germen’in yerel seçimler öncesinde ise başkanlık sevdası ağır bastı.

HİZMET SÖZÜ HAVADA KALDI
Aday gösterilince başkanlık için yetkiyi halktan alması gerektiğini hatırlayan ve sahada sık sık vatandaşlarla buluşan Germen’in “Seçimi kazandığımızda halkımız hak ettiği hizmetlere kavuşacak” sözü de kamuoyunda, karşılık bulmayarak havada kaldı.

Baskanlik Sevdasi Sirtini Dondugu Halki Hatirlatti 450166 2F4E3C3B5153D660F36B3C4422C128E5

Kaynak: ÜMİT ÖZMEN