Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde tarımla uğraşan 1989 doğumlu Sabri İliş’in 6 Şubat depreminden sonra, Kuşadası’nda sıfırdan başladığı hayat hikayesi duyanları hayrete düşürüyor. Kendi imkanları ile farklı spor kategorilerinde aldığı şampiyonlukları ile kısa zamanda adını duyurmayı başaran Malatyalı Rambo lakaplı Sabri İliş, bugünlerde Amerika Rambo şirketinin kendisini Amerika’ya davet ederek, İtalyan asıllı Amerikalı aktör Sylvester Stallone ile tanışacağı günü bekliyor. 

"KENDİ İMKANLARI İLE KENDİ ÜRETTİĞİ SPOR ALETLERİNİ KULLANARAK SPOR YAPTI" 
Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde tarımla uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Sabri İliş, maddi imkansızlıklar sonucunda çok sevdiği spor tutkusundan vazgeçmemek adına evinde kendi spor salonunu kurarak hayallerine ulaşmayı başarmış bir isim. Sporun hayatı içerisinde her zaman bir tutku olduğunu anlatan İliş, "Çocuk yaşlarda başladım spora. Maddi durumumuz olmadığı için evimizin çatı katında, kendi imkanlarımla yapmış olduğum spor aletleri ile çalışmalarıma devam ettim.Kamyon iç lastikleriyle çalıştım. Kiloca ağır taşları delerek halter ağırlıklar yaptım. Kendi koşu ve yürüyüş bandımı tasarladım. Gündüzleri tarlada çalışarak geceleri ise spor yaparak hayallerime ulaşmak için çabaladım. Ne soğuk ne de sıcak beni hayallerimden vazgeçiremedi" dedi. 

Malatyali Rambo Amerikali Rambodan Davet Bekliyor 475649 23E1F2E8D5Fb263D1Adaeb1A9B36C675

"YOKLUK VE AZİM ZAFERLERLE SONUÇLANDI"
Çalışmaları sonucunda farklı spor branşlarında madalyaları toplamayı başaran İliş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanlık Güreş Turnuvası'nda birinci oldu.  Ankara, İstanbul ve Akdeniz bölgelerinde Kulüpler Arası Güreş Şampiyonası’nda başarılar elde etti. Samsun Yaşar Doğu Güreş Turnuvası’na da adını yazdıran İliş’in, Türkiye Şampiyonluğu da bulunuyor. İliş’in bu başarıları, imkansızlıklara meydan okuyarak gösterdiği azimle, duyanları kendine hayran bırakıyor. Köyde yaşanan hayatın imkansızlıklarla dolu olduğu algısını reddeden İliş, "İnsan istediği zaman her şeyi yapabilecek güçtedir. Gençlere bu anlamda örnek olacağımı düşünüyorum. Çalışsınlar, başarı arkadan gelecekti.. Öncelikle okusunlar ve iyi birer insan olsunlar. Sporu hayatlarından hiç bir zaman çıkarmasınlar" dedi. 

Malatyali Rambo Amerikali Rambodan Davet Bekliyor 475649 1B28Ae9Bef3F3Bc65E732C3B5C11C391

AMERİKALI RAMBO, MALATYALI RAMBO’NUN VİDEOLARINA HAYRAN KALDI
Deprem sonrasında çeşitli şehirlere giderek, düzenli bir hayat kurabilmek için mücadele veren İliş, bugünlerde Kuşadası’nda çalıştığı otelde bir yandan hayatını devam ettirmek için çalışırken, diğer yandan da İtalyan asıllı Rambo ve Rocky filminden tanıdığımız, Amerikalı aktör Sylvester Stallone’dan davet gelmesini bekliyor. Davet hikayesini bizlerle paylaşan İliş, "Çalıştığım otele gelen Amerikalı turistlerle tanıştım. Amerika Rambo şirketinde çalışıyorlarmış. 'Malatyalı Rambo’ olarak hazırladığım tüm spor müsabaka ve antrenman video kayıtlarımı, Amerika Rambo şirketine götürdüler. Akabinde, şirket kayıtları izlemiş ve çok beğenmiş. En kısa zamanda bir araya geleceğimizi bildirdiler. Bu benim için çok büyük bir olay. Bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu

Malatyali Rambo Amerikali Rambodan Davet Bekliyor 475649 Cd5127F2Db4Fdb0Cc12C593C3Bde92D8Malatyali Rambo Amerikali Rambodan Davet Bekliyor 475649 A06Edeaefea1E1F4B94B01C5005A3A0B

Muhabir: AYLİN ESER