Hayatta birçok insan tanıdım hepiniz gibi.
Birçok ağabeyim gibi, kardeşim gibi sevdiğim insanlar da oldu bu dünyada.
Herkesin "abim", "kardeşim" demesi başka başka
Ancak onun "Canım kardeşim" demesi bambaşka.
Hani bir insanı seversin ya yürekten, candan, tertemiz duygularla, çıkarsızca.
Onu sık sık göremesen bile sevginin yüceliği eksilmez. Düşünürsün ki;
Yürekten olan sevgiler yıldızlar gibidir, bazen görünür bazen görünmezler. Biz biliriz ki o sevgi yıldızları daima gökyüzündedir. İşte benim penceremden böyle bir adamdır Tibet Özer.
Geçtiğimiz yıllarda gazeteci dostlarım Cem Ulucan, Ümit Özmen ve Eşref Özbağcı ile birlikte gittiğimiz bir Haktan konserinde tanıdım kendisini.
Rengarenk kişiliği, pozitif enerjisi ve her daim yüzünde beliren gülümsemesi etrafa ışık saçıyordu. Nazilli'nin evladı olduğu besbelliydi.
Bir insan ancak bu kadar candan olabilirdi.
Gönlünün temizliği yüzüne yansımıştı adeta.
Birçok işletmenin sahibi olması onun alçakgönüllülüğünü hiç azaltmamış. Halkın içinden ve halkın hizmetkarı olmayı kendisine ilke edinmiş biri.
Hizmetlerini hayranlıkla takip ettiğim Kuşadası Belediye Başkanı Sayın Ömer Günel ile birlikte gece gündüz demeden Kuşadası halkına hizmet etmenin hazzını yaşıyorlar. Aynı zamanda Kuşadası Belediye Başkan vekili de olan Tibet Özer, Kuşadası'na olan sevdasını her daim dile getiriyor.
Yolunuz açık, hizmetiniz bol olsun. *** Hemen hemen her konuşmamızda bana Nazilli'yi soruyor hep.
Çocukluğunu, anılarını anlatıyor zaman zaman. İnsanın doğduğu, yeşerdiği toprakları unutamaması,
Her daim hafızasındaki o çocukluk anılarını hatırlayıp dostlarına anlatabilmesi ne güzel değil mi? O günlerin lezzetini unutamamak ne büyük bir özlem. İşte bu özlemden yola çıkarak,
Nazilli ve Nazilli kültürünü Kuşadası'nda bir dernek çatısı altında birleştirmeyi düşündü Tibet Özer ve arkadaşları. Kurucu başkanlığını yaptığı Kuşadası Nazillililer Derneği kuruldu. Çiçeği burnunda Başkan Tibet Özer geçenlerde sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı.
"Sevgili Dostlarım,
Bugün sizlerle çok kıymetli bir haberi paylaşmak istiyorum. Köklerimden bağlı olduğum, farklı şehirlerde gelişen ticari faaliyetlerime rağmen kalben ve fiziken kopmadığım memleketim Nazilli adına ben ve dostlarım, bir dernek kuruluşuna imza atıyoruz. Derneğimizin adı, “Kuşadası Nazilliler Derneği" ve bu isim, geçmişimize olan saygımızı ve geleceğe olan umudumuzu yansıtıyor. Kuşadası'nda bu derneği kurarak, bu topraklarda yaşayan Nazillileri bir araya getirmeyi ve Nazilli'nin değerlerini, kültürünü ve birliğini temsil etmeyi amaçlıyoruz. Nazilli'nin birliğini ve dayanışmasını simgeleyen ailemizi birlikte büyütelim, herkese örnek olacak ve adından söz ettirecek projelerle hem memleketimiz olan Nazilli’ye hem de yaşadığımız Kuşadası topraklarına fayda sağlayalım. Bu yolculuğun başlangıcında sizlerle olmak bizler için büyük bir gurur ve heyecan.
Bu vesileyle 29 Kasım Çarşamba, saat 18.00’de, Kuşadası Setur Marina karşısı Ozzy Pub bünyesinde yer alan dernek buluşma noktamızın açılışına siz değerli dostlarımızı bekliyoruz." Böyle bir oluşum, yılın en az dört-beş ayını Kuşadası'nda geçiren bir Nazilli evladı olarak beni çok heyecanlandırıyor. Toprağını unutmayan.
Geçmişini unutmayan,
Ait olduğu kültürü, dünyanın her neresinde yaşıyor ve doyuyorsa,
Orada yaşatmaya çalışan herkese selam olsun. Teşekkürler Tibet Başkan. Teşekkürler tüm emeği geçen kurucular.
Kuşadası'nda olduğum sürece dernek tüzüğündeki her bir harfin neferi olacağıma şimdiden söz veriyorum. Çarşamba günü Kuşadası'nda buluşmak üzere. Sağlıcakla...