Karacasu'da bu gelenek hiç değişmedi Karacasu'da bu gelenek hiç değişmedi

Kuzu kulağı ya da ekşi kulak olarak bilinen bitki, Ege Bölgesinin çeşitli şehirlerinde olduğu gibi Karacasu'da da baharın gelmesiyle halkın doğada bulup tükettiği ürünler arasında yer alıyor. Doğada kendiliğinden yetişmesinin yanı sıra tohumu ekilmesi yoluyla da yetiştirilen kuzu kulağı sofralarına artı bir lezzet katmak isteyenlerin tercihi oluyor. Karacasu'da açtığı yer sergisinde yetiştirdiği kuzu kulaklarını bağ halinde satan Muzaffer Kaba, "Kuzu kulak ya da ekşi kulak olarak biliniyor. Salatasını yapıp yenilir. Tohumundan yetiştirdim ben. Doğada kendisi de yetişir. Ben bahçeye ektim tohumunu. Mart, Nisan aylarında her sene çıkar alır gelirim. Bağı 10 lira. Sofralara lezzet katıyor" ifadelerini kullandı.

Kuzu Kulagi Yediniz Mi Kuzu Kulagi Sofralara Lezzet Katiyor 464773 Da835626B4A95B8608Fa52E7A78C20Fc

"DEMİR YÖNÜNDEN ZENGİN"

Özgür ansiklopedi Vikipedi'de, kuzu kulağı hakkında, "Kuzu kulağı-Rumex acetosella, 20-50 cm boyunda, kırmızı gövdeli kuzukulağıgiller familyasından çok yıllık bir bitki türü. Yapraklarda potasyum okzalat, oksalik asit, köklerde ise tanen, antrakinon türevleri, nişasta, reçine, şekerler vardır. Ayrıca kuzu kulağı, A, B, C vitaminleri, demir ve fosfor yönünden de zengindir. Ok biçimli tüysüz yaprakları ve pembe renkli çiçekleri vardır. Bol miktarda oksalik asit içeren ekşi yaprakları sebze olarak yenir. Ayrıca halk arasında yapraklarından hazırlanan lâpalar çıban tedavisinde kullanılır" ifadeleri yer alıyor.

Kuzu Kulagi Yediniz Mi Kuzu Kulagi Sofralara Lezzet Katiyor 464773 D263C48B0247Ba22D2470Fc814057Ed4

Kuzu Kulagi Yediniz Mi Kuzu Kulagi Sofralara Lezzet Katiyor 464773 B8Dab6F4Bcbd9910B32Ca29D8F024867

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK