Ülke genelinde, özellikle son bir kaç ayda art arda gelen zamların ardından, üretici ve esnaf ürettiği ürünlere zamlı fiyatları yansıtırken, vatandaş ayağını yorganına göre uzatma politikaları geliştirmeye başladı. Artan maliyet fiyatlarına son olarak fırıncılar ses yükseltti. Kuşadası’nda, maliyetler karşısında zam talebinde bulunana fırıncıların talebi doğrultusunda, Kuşadası Ticaret Odası, üyelerinden gelen talepleri değerlendirerek 220 gram ekmek fiyatını 10 liraya çıkardı.

ZAMLARA SEVİNSEM Mİ ÜZÜLSEM Mİ BİLEMİYORUM

Yüksel Ekmek Fırını çalışanı Nermin Hanım, ekmeğe gelen zam karşısında, duruma, esnaf olarak mı yoksa vatandaş olarak mı bakmalıyım bilemiyorum diyerek, ‘’ Şartlar son bir kaç aydır zorlaştı. Hemen her şeye zam geliyor. Konuya ekmek olarak bakarsam, ekmeği raflara getirdiğimiz ana kadar çok fazla işlemden geçiyor. Bir ekmeğin işlenmesi ve pişmesi pişmesi 4 saat alıyor. Sabah çok erken başlıyoruz bu işe. Çalışan personel ücretlerimiz de var. Bu yönden bakarsanız bize hak verirsiniz ancak diğer yandan vatandaş da haklı çünkü cebindeki para yetmiyor geçinmeye. Haksız taraf yok konuda’’ dedi.

KUŞADALI VATANDAŞ DUYARSIZ KALMADI

Kuşadası’nda ekmek fiyatlarına gelen zammın ardından, 220 gram ekmeğin 10 liraya satılmasıyla, Kuşadalı vatandaşlar konuya büyük bir hassasiyet göstererek, ‘’Askıda Ekmek’’ askılarını doldurdu. Sabah saatlerinde, Kuşadası’nda, ekonomik durumu yetersiz olan ya da sokakta yaşayan vatandaşlar için cadde, sokak ve fırınlarda hazır bulunan askıların, ekmeğe gelen zamdan sonra dolu olduğu gözlemlendi.
 

Kaynak: AYLİN ESER