Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Antalya Altın Kep Türkiye 1.si Şef Emre Turan ve ekibi, Kuşadası Charisma Otel’de, Türk Mutfağı etkinliklerinin 2.’sine, ‘Yöresel Yemekler’ konseptiyle ev sahipliği yaptı. Etkinliğe Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Neslihan Aktaş’ın yanı sıra yerli ve yabancı davetli topluluğu katılım gösterdi.

Kuşadası'nı ayağa kaldıran paylaşım Kuşadası'nı ayağa kaldıran paylaşım

Kusadasi Odullu Sef Emre Turan Ve Yoresel Tatlari Agirladi 472642 7Cfa5971A8Fdb65Ad0206E9Df9Cbae1E

Etkinliğin açılışında bir konuşma gerçekleştiren, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir, Türk Mutfağı Haftası’nın, 2022 yılından bu yana kutlandığından bahsederek, ‘T.C Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyada ve ülkemizde eş zamanlı olarak kutlanmaktadır. Türk Mutfağı Haftası kapsamında Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Aydın Yöresel yemeklerinin tanıtıldığı etkinlik programının 2.si Kuşadası Charisma Otel'de gerçekleştirilmiştir. Antalya Altın Kep Türkiye 1.si Şef Emre TURAN ve ekibi tarafından geleneksel, sağlıklı, atıksız ve sürdürülebilir gıdalar üzerine yöresel ürünlerimiz ile hazırlanmış yemekler ve coğrafi konum işaretli ürünlerimiz yanında, Ege bölgesinin geleneksel olarak sağlıklı ve sürdürülebilir Akdeniz tipi beslenme şeklini öne çıkaran Turkaegean lezzetlerinede yer verilmiştir. Aynı zamanda UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan kültürel geleneğimiz Türk Kahvesi ve Çay ikramları ile haftanın anlam ve önemine vurgu yapılmıştır’ dedi.

Kusadasi Odullu Sef Emre Turan Ve Yoresel Tatlari Agirladi 472642 3Ab9Bcf4873Bf378Feff84A5878A026A

ÖDÜLLÜ ŞEF EMRE TURAN YÖRESEL YEMEKLERİ TANITTI

Ödüllü Şef Emre Turan, yöresel lezzetleri davetlilere tanıtarak, geldikleri bölgeler ve yapılış hikayeleri hakkında bilgi verdi. Turan konuşmasında,’Gastronomi açısından çok zengin bir bölgede bulunduğumuz için Aydın İl Kültür ve Turizm müdürlüğümüz ile ortaklaşa bir etkinlik düzenlemek istedik. Bu akşam menümüzde, meşhur Nazilli Kuyucak pidemiz bulunuyor. Nazilli’ye gelipte pidemizden yemeyen yoktur diye düşünüyorum. Aydın’dan çıkma yine meşhur keşkeğimizi getirdik. Yine,Yüzde 95’i Aydın’da çıkan Şevketi Bostanımız var. Buranın yerli halkı bunu kuzu etiyle yapmaktadır. Yuvalamamızı da sunmak istedik. Tamamen kıyma ve salçalı sostan yapılan bir yemeğimizdir ve sarımsaklı yoğurtla servisini tavsiye ediyoruz. Zeytinyağlı çanak enginarımız da yine menümüzün ayrılmaz parçalarından bir tanesidir. Bulgur ve pirinç karışımından yapılan ve içerisinde arpacık soğanı ile et bulunan ve kemik suyunda pişen bolama yemeğimizi de yine sizlere sunmak istedik. Bir Ege’li ve Aydın’lı olarak en sevdiğim tatlıların başında gelen incir dolmamızı da menümüze aldık.İçinde ceviz var ve fırınlayarak pişiriliyor.

Kusadasi Odullu Sef Emre Turan Ve Yoresel Tatlari Agirladi 472642 9Ca0C044Dbefadc13A29Bb0D0236F71D

Kusadasi Odullu Sef Emre Turan Ve Yoresel Tatlari Agirladi 472642 Bdfebe35Ae2B5D33A31Bddeb8B857Bfb

Muhabir: AYLİN ESER